Την παραίτησή του υπέβαλε ο Μιχάλης Λιαπάκης από την Ένωση Γονέων Δήμου Ιεράπετρας

4:39 μ.μ. - Κυριακή, 10 Οκτωβρίου 2021
04:10 μ.μ. - Κυρ, 10/39/2021
Image: Την παραίτησή του υπέβαλε ο  Μιχάλης Λιαπάκης από την Ένωση Γονέων Δήμου Ιεράπετρας

Η επιστολή παραίτησης

Κύριε Πρόδρε

Με την παρούσα επιστολή μου θα ήθελα να σας κάνω γνωστή την επιθυμία μου να παραιτηθώ από μέλος του ΔΣ της Ενωσης Γονέων Ιεράπετρας.

Θεωρώ ότι οι αλλάγες που έχουν επέλθει στο εκπαιδευτικό σύστημα σε όλες τις βαθμίδες είναι σοβαρές και κατά την ταπεινή μου άποψη προς λάθος κατευθυνση.

Η Ενωση Γονέων ως θεσμικό όργανο έχει στόχο την υπεράσπιση του δικαιώματος της δήμόσιας δωρεάν Παιδείας και ώς όργανο που αφορά γονείς θα έπρεπε να κινείται με γνώμονα στο πως θα υπερασπιστούν το αναφαιρετο δικαίωμα όλων στην Παιδεία. Με λύπη μου διαπιστώνω οτι το ΔΣ δεν έχει πάρει καμμία απολύτως πρωτοβουλία οχι μόνο στο να λάβει γνώση και να ενημερώσει τους γονείς για τα τεκτενόμενα στο εκπαιδευτικό σύστημα αλλά και να συζητήσει θέματα που αφορούν μελη της Ενωσης και έχουν ζητήσει την στηρίξη μας για τα αιτήματα τους.

1. Η Ενωση Γονέων δεν συζήτησε το θέμα του ανοίγματος των σχολείων και των μέτρων προστασίας καθώς δεν ήταν λοιμοξιολόγοι . Δεν χρειαζόταν βέβαια να είναι καποιος γιατρός ώστε να καταλάβει ότι με 27 μαθητές μεσα σε μία αίθουσα είναι πολύ εύκολη η μετάδοση του ιού.

2. Η Ενωση γονέων δεν συζήτησε και δεν πήρε θέση για την επιστολή που έστειλαν τα τρία λύκεια της πόλης μας ( 1ο , 2ο και ΕΠΑΛ) καταθέτοντας τις αγωνίες κυρίως των μαθητών της Γ Λυκείου οι οποίοι θα κληθούν να δώσουν ίσως τις ποιο δύσκολες εξετάσεις για την εισαγωγή τους στην τριτοβάθμια εκπαίδευση.

3. Η Ενωση Γονέων έστω και ηθικά θα έπρεπε να στηρίζει τις θέσεις των εκπαιδευτικών γιατί έκεινοι έχουν αναλάβει την εκπαίδευση των παιδίων μας. Οταν οι εκπαιδευτικοί καλούνται να γίνουν ΄΄επαγγελματίες΄΄ και όχι λειτουργοί τότε η μοίρα της εκπαίδευσης είναι προδιαγεγραμμένη .

Προφανώς και δεν είχα την απαίτηση να υιοθετήσει η Ενωση τις δικές μου απόψεις . Είχα όμως την απαίτηση να έρχονται τα θέματα που αφορούσαν τα παιδιά μας προς συζήτηση και να αποφασίζαμε για την στάση μας από κοινού και συμφωνα με τις δημοκρατικές διαδικασίες.

Θεωρώ ότι η παρούσα σύσταση του ΔΣ δεν μπορεί να ανταπεξέλθει στο έργο του και επείδη προσωπικά δεν είμαι διατεθειμενος να συνεχίσω να συμμετέχω σε ένα όργανο που δεν συμμετέχει παρακαλώ να κάνετε αποδεκτή την παραίτηση μου και να δρομολογήσετε τις διαδικασίες για την εκλογή νέου ΔΣ

Με τιμή

Λιαπακης Μιχάλης