Την οικογένεια της άτυχης 47χρονης φιλοξενεί η Ένωση Ξενοδόχων Ιεράπετρας και Ν.Α Κρήτης για όσο χρειαστεί

10:29 π.μ. - Δευτέρα, 31 Οκτωβρίου 2022
10:10 π.μ. - Δευ, 31/29/2022
Image: Την οικογένεια της άτυχης 47χρονης φιλοξενεί η Ένωση Ξενοδόχων Ιεράπετρας και Ν.Α Κρήτης για όσο χρειαστεί

Ο πρόεδρος της Ένωσης Γιώργος Βαρδάκης μιλά στον Ηχώ 99,8

Αναφορικά με την τραγωδία που σημειώθηκε κοντά στα μεσάνυχτα του Σαββάτου στην περιοχή Αγιά Φωτιά Ιεράπετρας με θύμα μία 47χρονη γυναίκα, η οποία καταπλακώθηκε από τα συντρίμμια του ενοικιαζόμενου διαμερίσματος, στο οποίο διέμενε, μαζί με τον σύζυγο της και το 9χρονο αγοράκι τους που τραυματίστηκαν, μίλησε στον Ηχώ 99,8 ο πρόεδρος της Ένωσης Ξενοδόχων Ιεράπετρας και Ν.Α. Κρήτης κ. Γιώργος Βαρδάκης.

Όπως είπε, το περιστατικό που συνέβη στην Αγιά Φωτιά, δεν το περίμενε κανείς δεδομένου ότι δεν υπήρχαν ενδείξεις ούτε κάποιος κάτοικος ή ιδιοκτήτης καταλύματος στην περιοχή δεν είχαν εκφράσει ανησυχία για κατολισθήσεις. Είναι βέβαια γνωστό ότι στην περιοχή υπάρχει ο γνωστός τεράστιος βράχος που στο παρελθόν είχε παρουσιάσει κατολισθήσεις και είχαν παρθεί τότε μέτρα από την Περιφέρεια. Όμως ο βράχος αυτός βρίσκεται στην ακριβώς απέναντι πλευρά από το σημείο του τραγικού συμβάντος, ανέφερε.

Πρόσθεσε ότι κρίνεται αναγκαία η διερεύνηση των αιτιών που προκάλεσαν το τραγικό περιστατικό ώστε να αποφευχθούν ανάλογα περιστατικά. Εξειδικευμένοι μηχανικοί θα μπορούσαν να δώσουν εξηγήσεις και να προτείνουν λύσεις. Αλλά και σε ιδιωτικό επίπεδο ο καθένας ιδιοκτήτης καλό θα είναι να προχωρήσει σε ενέργειες προς αυτή την κατεύθυνση.

Τώρα εάν τα έντονα καιρικά φαινόμενα και οι βροχοπτώσεις έπαιξαν ρόλο ή ενδεχομένως παίξουν ρόλο στο μέλλον, ίσως θα πρέπει να μας οδηγήσει στο να γίνονται επιπλέον μελέτες όταν κατασκευάζονται οικίες ή καταλύματα που θα λαμβάνουν υπόψη και αυτόν τον παράγοντα. Σε κάθε περίπτωση ήταν ένα δυσάρεστο γεγονός. Από πλευράς μας ως Ένωση Ξενοδόχων παρέχουμε φιλοξενία στην οικογένεια του θύματος έως ότου να είναι σε θέση να ταξιδέψουν, ανέφερε ο κ. Βαρδάκης.