Την Κυριακή 24 Οκτωβρίου οι εσωκομματικές εκλογές στη Νέα Δημοκρατία

7:49 μ.μ. - Δευτέρα, 20 Σεπτεμβρίου 2021
07:09 μ.μ. - Δευ, 20/49/2021
Image: Την Κυριακή 24 Οκτωβρίου οι εσωκομματικές εκλογές στη Νέα Δημοκρατία

Όλες οι διαδικασίες

Στις 24 Οκτωβρίου 2021 από την 10:00 έως την 19:00 ώρα, θα διεξαχθούν οι εσωκομματικές εκλογές για την ανάδειξη των νέων αιρετών διοικήσεων των κομματικών οργάνων της Πανελλαδικής Οργάνωσης που υπάγονται στην Γραμματεία Οργανωτικού, σύμφωνα με τις διατάξεις του Κανονισμού Πανελλαδικής Οργάνωσης και του Καταστατικού του Κόμματος. Ειδικότερα, θα διεξαχθεί διαδικασία εκλογής: Προέδρων των Διοικουσών Επιτροπών Εκλογικών Περιφερειών (Δ.Ε.Ε.Π.), Μελών των Διοικουσών Επιτροπών Εκλογικών Περιφερειών (Δ.Ε.Ε.Π.), Προέδρων των Δημοτικών Τοπικών Οργανώσεων (ΔΗΜ.Τ.Ο.), Μελών των Δημοτικών Τοπικών Επιτροπών (ΔΗΜ.Τ.Ε.).

Κατά τις προσεχείς εσωκομματικές εκλογές, δικαίωμα εκλέγειν για την εκλογή του Προέδρου της Δ.Ε.Ε.Π., των μελών της Δ.Ε.Ε.Π., του Προέδρου της ΔΗΜ.Τ.Ο. και των μελών της ΔΗΜ.Τ.Ε., έχουν με βάση το Καταστατικό του Κόμματος και τον Κανονισμό Πανελλαδικής Οργάνωσης, τα μέλη του Κόμματος που έχουν καταβάλει την καθορισμένη ετήσια οικονομική συνδρομή για το έτος 2021, ύψους δώδεκα ευρώ (12,00 €). Όσοι δεν έχουν καταβάλει την οικονομική συνδρομή του έτους 2021, προκειμένου να ασκήσουν το δικαίωμα του εκλέγειν, θα πρέπει να υποβάλουν αίτηση για χορήγηση ή ανανέωση κάρτας μέλους έως την Παρασκευή, 15 Οκτωβρίου 2021 είτε ηλεκτρονικά είτε στα κεντρικά γραφεία του Κόμματος είτε μέσω Τραπέζης.

Κατά τις προσεχείς εσωκομματικές εκλογές κώλυμα εκλογιμότητας για το αξίωμα του Προέδρου της Δ.Ε.Ε.Π., των μελών της Δ.Ε.Ε.Π., του Προέδρου της ΔΗΜ.Τ.Ο. και των μελών της ΔΗΜ.Τ.Ε. έχουν οι κατηγορίες προσώπων που αναφέρονται στο άρθρο 3 της βασικής εγκυκλίου των εσωκομματικών εκλογών. Δεν επιτρέπεται επίσης, η ταυτόχρονη υποβολή υποψηφιότητας από το ίδιο πρόσωπο για περισσότερα του ενός, αξιώματα.

Οι εκλογικοί κατάλογοι θα καταρτισθούν με βάση το επίσημο μητρώο μελών του Κόμματος που τηρείται στην Κεντρική Διοίκηση. Μέλη του Κόμματος που επιθυμούν να ψηφίσουν μέσω ηλεκτρονικής ψηφοφορίας, υποβάλλουν σχετικό αίτημα ηλεκτρονικά προς τη Διεύθυνση Πληροφορικής του Κόμματος μέχρι την Παρασκευή 15 Οκτωβρίου 2021. Η εκλογική διαδικασία με ηλεκτρονική ψήφο υλοποιείται μέσω ειδικού πληροφοριακού συστήματος με την ονομασία «Ψηφιακή Κάλπη ΖΕΥΣ), η πρόσβαση στο οποίο πραγματοποιείται μέσω της ηλεκτρονικής διεύθυνσης https://zeus.grnet.gr.

Η δήλωση υποψηφιότητας για την εκλογή στο αξίωμα του Προέδρου της Δ.Ε.Ε.Π. υποβάλλεται στην αρμόδια ΕΦ.Ε.Ε.Π., εγγράφως και επί αποδείξει, από την 10:00 της Τετάρτης, 29 Σεπτεμβρίου 2021 μέχρι την 19:00 ώρα της Παρασκευής 1ης Οκτωβρίου 2021. Δικαίωμα υποβολής υποψηφιότητας έχουν τα μέλη του Κόμματος που είναι εγγεγραμμένα στις ΔΗΜ.Τ.Ο. της οικείας εκλογικής περιφέρειας και είναι ταμειακώς ενήμερα με ανανεωμένη Κάρτα Μέλους 3ετούς διάρκειας. Το έντυπο υποψηφιότητας θα πρέπει να είναι υπογεγραμμένο και από Πενήντα (50) μέλη του Κόμματος που είναι εγγεγραμμένα στην οικεία Δ.Ε.Ε.Π. και είναι ταμειακώς ενήμερα κατά την ημέρα υποβολής της υποψηφιότητας, που δηλώνουν ότι υποστηρίζουν την υποψηφιότητα του συγκεκριμένου υποψήφιου.

Ως Πρόεδρος της Δ.Ε.Ε.Π. εκλέγεται ο υποψήφιος που πλειοψήφησε, εφ’ όσον έλαβε σταυρό προτίμησης σε ποσοστό τουλάχιστον ίσο προς το 40% των εγκύρων ψηφοδελτίων. Σε διαφορετική περίπτωση, η ψηφοφορία επαναλαμβάνεται, την επομένη Κυριακή, 31 Οκτωβρίου 2021, ανάμεσα στους δύο επικρατέστερους υποψηφίους.

Η δήλωση υποψηφιότητας για την εκλογή στο αξίωμα του μέλους της Δ.Ε.Ε.Π. υποβάλλεται στην αρμόδια ΕΦ.Ε.Ε.Π. εγγράφως και επί αποδείξει, από την 10:00 ώρα της Τετάρτης, 29 Σεπτεμβρίου 2021 μέχρι την 19:00 ώρα της Παρασκευής 1ης Οκτωβρίου 2021, υπογεγραμμένη από είκοσι (20) μέλη του Κόμματος που υπάγονται στην οικεία Δ.Ε.Ε.Π. και είναι ταμειακώς ενήμερα κατά την ημέρα υποβολής της υποψηφιότητας, που δηλώνουν ότι υποστηρίζουν την υποψηφιότητα του συγκεκριμένου υποψηφίου.

Η δήλωση υποψηφιότητας για την εκλογή στο αξίωμα του Προέδρου της ΔΗΜ.Τ.Ο. υποβάλλεται στην αρμόδια ΕΦ.Ε.Ε.Π., εγγράφως και επί αποδείξει, από την 10:00 ώρα της Τετάρτης, 29 Σεπτεμβρίου 2021 μέχρι την 19:00 ώρα της Παρασκευής 1ης Οκτωβρίου 2021. Δικαίωμα υποβολής υποψηφιότητας έχουν μόνο τα μέλη της ΔΗΜ.Τ.Ο. που είναι ταμειακώς ενήμερα με ανανεωμένη Κάρτα Μέλους 3ετούς διάρκειας. Η υποψηφιότητα θα πρέπει να είναι υπογεγραμμένη υπογεγραμμένο από είκοσι (20) μέλη της ΔΗΜ.Τ.Ο. που είναι ταμειακώς ενήμερα κατά την ημέρα υποβολής της υποψηφιότητας, που δηλώνουν ότι υποστηρίζουν την υποψηφιότητα του συγκεκριμένου υποψηφίου.

Η δήλωση υποψηφιότητας για την εκλογή στο αξίωμα του μέλους της ΔΗΜ.Τ.Ε. υποβάλλεται στην αρμόδια ΔΗΜ.ΕΦ.Ε., εγγράφως και επί αποδείξει, από την 10:00 ώρα της Τετάρτης, 29 Σεπτεμβρίου 2021 μέχρι την 19:00 ώρα της Παρασκευής 1ης Οκτωβρίου 2021.

Για περισσότερες πληροφορίες οι ενδιαφερόμενοι θα πρέπει να ακολουθήσουν την ηλεκτρονική διεύθυνση https://nd.gr/vasiki-egkyklios-gia-tis-esokommatikes-ekloges-stis-24102021

Δ.Ε.Ε.Π(ΠΡΩΗΝ ΝΟΔΕ) ΛΑΣΙΘΙΟΥ