Την ίδρυση αστυνομίας υπαίθρου ζητά η Ένωση Καταναλωτών Κρήτης

7:13 π.μ. - Τρίτη, 19 Ιανουαρίου 2021
07:01 π.μ. - Τρί, 19/13/2021
Image: Την ίδρυση αστυνομίας υπαίθρου ζητά η Ένωση Καταναλωτών Κρήτης

Την ίδρυση αστυνομίας υπαίθρου προκειμένου να αντιμετωπιστεί το φαινόμενο των κλοπών και των καταστροφών αγροτικών μηχανημάτων , εξοπλισμού κ.α., ζητά με επιστολή της στον πρωθυπουργό η Ένωση Προστασίας Καταναλωτών Κρήτης

Όπως αναφέρεται στην επιστολή, «η ύπαιθρος σήμερα που συμμετέχει ως επί το πλείστον στην παραγωγή του Πρωτογενούς τομέα, είναι εγκατελλειμένη από φύλαξη, από ασφάλεια, από επιτήρηση και από προστασία της αγροτικής έκτασης».

Σε επίπεδο Κρήτης,σημειώνονται κλοπές σε γεωργικά εφόδια και προϊόντα, αλλά και καταστροφή θερμοκηπιακών εγκαταστάσεων, εξοπλισμών αλλά και κορμοκόψιμο ελαιοδένδρων.

Όπως αναφέρει η επιστολή, η κατάργηση της Αγροφυλακής «μόνο ανασφάλεια δημιούργησε, καθώς ελάχιστα αντικείμενα των υπηρεσιών της μεταφέρθηκαν στις Υπηρεσίες του Υπουργείου Γεωργίας (Δασαρχείο)».

Αναλυτικά η επιστολή:

«Αξιότιμε κ. πρωθυπουργέ,

Η ύπαιθρος σήμερα που συμμετέχει ως επί το πλείστον στην παραγωγή του Πρωτογενούς τομέα, είναι εγκατελλημένη από φύλαξη, από ασφάλεια , από επιτήρηση, από προστασία της αγροτικής έκτασης, οι κλοπές οργιάζουν...σε γεωργικά εφόδια, αλλά και σε κλοπές από συγκομιδή των γεωργικών προϊόντων.

Σε επίπεδο Κρήτης, δεν υπήρξαν μόνο κλοπές της παραγωγής, αλλά και καταστροφή θερμοκηπιακών εγκαταστάσεων αλλά και κορμοκόψιμο ελαιοδένδρων.

Από τα παραπάνω καθίσταται πλέον αναγκαίο να δείτε με κατανόηση το αγροτικό πρόβλημα, ουσίας το πρόβλημα αστυνόμευσης της υπαίθρου ιδρύοντας αστυνομία υπαίθρου, στα καθήκοντα της παλιάς Αγροφυλακής, η οποία καταργούμενη, μόνο ανασφάλεια δημιούργησε, καθώς ελάχιστα αντικείμενα των υπηρεσιών της μεταφέρθηκαν στις Υπηρεσίες του Υπουργείου Γεωργίας (Δασαρχείο).

Αξιότιμε κ. πρωθυπουργέ,

Επειδή η Ένωση Προστασίας Καταναλωτών Κρήτης, βιώνει την αγωνία σε μεγάλο βαθμό του προβλήματος, καθώς τα περισσότερα από μέλη της ,είναι και αγρότες και το πρόβλημα τους είναι και δικό της, σας καλούμε να δείτε το πρόβλημα, ιδρύοντας αστυνομία υπαίθρου, προς αποφυγήν δυσάρεστων καταστάσεων».

efsyn.gr