Θλίψη από την εκδημία του Ευγένιου - Συνεδριάζει εκτάκτως η Ιερά Σύνοδος

9:40 π.μ. - Παρασκευή, 16 Σεπτεμβρίου 2016
09:09 π.μ. - Παρ, 16/40/2016
Image: Θλίψη από την εκδημία του Ευγένιου - Συνεδριάζει εκτάκτως η Ιερά Σύνοδος

Στις 10 το πρωί συνέρχεται εκτάκτως η Ιερά Επαρχιακή Σύνοδος της Εκκλησίας της Κρήτης μετά την εκδημία του Μητροπολίτη Ιεραπύτνης και Σητείας Ευγένιου. Η Ιερά Σύνοδος συνέρχεται προκειμένου να καθορίσει τα διαδικαστικά επί της της ταφής του μακαριστού Ιεράρχη

Η είδηση σκόρπισε τη θλίψη στο ποίμνιο του αλλά και σε όλη την κοινωνία της Κρήτης καθώς επρόκειτο για έναν νέο άνθρωπο, ιδιαίτερα αγαπητό. Ο ξεχωρισός αυτός ιεράρχης, με το σπουδαίο έργο στην Μητρόπολη και την πλούσια κοινωνική του δράση, "έφυγε" ενώ βρισκόταν στην Αθήνα... Αξίζει να σημειωθεί ότι πριν από 9 μόλις ημέρες ο Μητροπολίτης "είχε χάσει" την μητέρα του!
 
Στην ανακοίνωση της Ιεράς Συνόδου αναφέρονται τα εξής:
 
Ιερά Επαρχιακή Σύνοδος της Εκκλησίας Κρήτης με βαθύτατη θλίψη αναγγέλλει την εκδημία του αοιδίμου Μητροπολίτου Ιεραπύτνης και Σητείας κυρού Ευγενίου, Μέλους της Ιεράς Συνόδου.
 
 
Την Παρασκευή, 16η Σεπτεμβρίου 2016 και ώρα 10η πρωινή, τα Μέλη της Ιεράς Συνόδου θα συνέλθουν σε έκτακτη Συνοδική Σύσκεψη, κατά την οποία θα καθορισθούν οι λεπτομέρειες της εξόδιας Ακολουθίας και του ενταφιασμού του σεπτού σκηνώματος του μακαριστού Ιεράρχου.
 
Η Ιερά Σύνοδος με την έκδοση νεώτερου Ανακοινωθέντος θα ενημερώσει τον Ιερό Κλήρο και τον ευσεβή Λαό.