Θλίψη , Θυμός , Προβληματισμός για όσα συμβαίνουν στο Σελάκανο (Φώτο και video)

1:16 μ.μ. - Τρίτη, 19 Ιουλίου 2016
01:07 μ.μ. - Τρί, 19/16/2016
Image: Θλίψη , Θυμός , Προβληματισμός για όσα συμβαίνουν στο Σελάκανο  (Φώτο και video)

Υπό μερικό έλεγχο η φωτιά, αρκετές οι αναζωπυρώσεις

Μεγάλη η καταστροφή από τη φωτιά που ξεκίνησε το βράδυ της Τρίτης  από το Σελάκανο. Σύμφωνα με τις πρώτες εκτιμήσεις έχουν καεί πάνω από 10.000 στρέμματα.  Η  φωτιά συνεχίζει  και σήμερα το καταστροφικό της έργο με πολλά μέτωπα να σιγοκαίνε.  Ο κίνδυνος παραμένει και οι αναζωπυρώσεις μικρότερης ή μεγαλύτερης έντασης  είναι συνεχής. Το έργο κατάσβεσης δυσχεραίνουν οι ισχυροί άνεμοι που πνέουν στην περιοχή. Εκτιμάται ότι για να σβηστεί  πλήρως θα χρειαστούν αρκετές ημέρες ακόμη. 








Επί ποδός από την πρώτη στιγμή η υπηρεσία Πολιτικής Προστασίας του Δήμου καθώς και η αντίστοιχη  της Περιφέρειας.  Στο σημείο παραμένουν ισχυρές πυροσβεστικές δυνάμεις από όλη την Κρήτη, πεζοπόρα τμήματα Στρατού και Πυροσβεστικής. Ελικόπτερα επιχείρησαν με ρίψεις από τις πρώτες πρωινές ώρες  έως το μεσημέρι ,  στη συνέχεια όμως αποχώρησαν. Μετά το μεσημέρι αναμενόταν η συμμετοχή στην επιχείρηση κατάσβεσης ενός ελικοπτέρου Σινούκ.  Σημαντική στην όλη προσπάθεια   ήταν η επέμβαση και η βοήθεια πολιτών, εθελοντικών ομάδων , του ΕΚΑΒ,  της ΕΛ.ΑΣ. 





Για τα αίτια που  προκάλεσαν την πυρκαγιά γίνεται  λόγος για εμπρησμό, όλα τα ενδεχόμενα όμως παραμένουν ανοιχτά και εξετάζονται από το ανακριτικό τμήμα της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας. Αυτό που προκαλεί πάντως προβληματισμό είναι ότι η φωτιά εκδηλώθηκε λίγη ώρα μετά τη λήξη της βάρδιας  του πυροσβεστικού οχήματος.