Θεμελιώθηκε το 7ο Νηπιαγωγείο Ιεράπετρας

4:39 μ.μ. - Τρίτη, 30 Ιανουαρίου 2018
04:01 μ.μ. - Τρί, 30/39/2018
Image: Θεμελιώθηκε το 7ο Νηπιαγωγείο Ιεράπετρας

Θα είναι έτοιμο σε ένα χρόνο

Τον θεμέλιο λίθο για την ανέγερση του 7ου νηπιαγωγείου Ιεράπετρας έθεσαν σήμερα ημέρα σχολικής γιορτής των Τριών Ιεραρχών, ο Περιφερειάρχης Σταύρος Αρναουτάκης με τον Δήμαρχο Θεοδόση Καλαντζάκη. Προηγήθηκε αγιασμός που τέλεσε ο Μητροπολίτης Ιεραπύτνης και Σητείας κ.κ. Κύριλλος παρουσία τοπικών φορέων, της Αντιπεριφερειάρχη ΠΕ Λασιθίου Πελαγίας Πετράκη, του Περιφερειακού Συμβούλου Νίκου Δασκαλάκη, Αντιδημάρχων, εκπροσώπων φορέων κ.α. Το έργο χρηματοδοτείται από την Περιφέρεια με 700.000 ευρώ και όπως είπαν ο Περιφερειάρχης και ο Δήμαρχος το νηπιαγωγείο θα είναι έτοιμο να εγκαινιαστεί σε ένα χρόνο από σήμερα.


«Με ιδιαίτερη χαρά βάζουμε τον θεμέλιο λίθο για ένα σημαντικό έργο που αφορά την Παιδεία. Είναι μια ημέρα σήμερα με ιδιαίτερο συμβολισμό, που είναι σχολική εορτή, ημέρα των Τριών Ιεραρχών» δήλωσε ο Περιφερειάρχης Σταύρος Αρναουτάκης ενώ ο Δήμαρχος Θεοδόσης Καλαντζάκης ευχαρίστησε τον Περιφερειάρχη που όπως είπε χρηματοδότησε το έργο και είναι δίπλα στα ζητήματα που αφορούν στο δήμο. Ο ίδιος πρόσθεσε ότι είναι ένα σημαντικό έργο για την Παιδεία που ο Δήμος ετοίμασε-ωρίμασε την μελέτη και γίνεται με χρηματοδότηση της Περιφέρειας.

 
Το νέο σχολικό κτίριο θα ανεγερθεί σε ακίνητο του Δήμου Ιεράπετρας επιφάνειας 1.783,70 τ.μ. επί της οδού Ελλήνων Ολυμπιονικών πλησίον του Κλειστού Γυμναστηρίου. Πρόκειται για ένα κτίριο 404,95 τ.μ. που θα περιλαμβάνει χώρο υποδοχής, αίθουσες εργασίας, τραπεζαρία, κουζίνα, αίθουσα ανάπαυσης, wc, γραφεία, αποθήκη κα., καλύπτοντας έτσι τις ανάγκες ενός σύγχρονου Νηπιαγωγείου. Στον περιβάλλοντα χώρου του κτιρίου προβλέπεται η δημιουργία παιδικής χαράς, καθώς επίσης και η διαμόρφωση αύλειου χώρου, παρτεριών και χώρων πρασίνου.
Το έργο εντάσσεται στο Ε.Π. «Κρήτη 2014 -2020» στον άξονα προτεραιότητας 3 «Ενίσχυση της Εκπαίδευσης και της Κοινωνικής Συνοχής στην Κρήτη». 


Το 7ο Νηπιαγωγείο στεγάζεται σήμερα σε ενοικιασμένο κτίριο στον πεζόδρομο Λακέρδα και με την κατασκευή του νέου χώρου θα έχει τη δυνατότητα να στεγαστεί σε ιδιόκτητους, σύγχρονους και κατάλληλους χώρους για τις ανάγκες του.