Θ. Καλαντζάκης: «Μπήκαν λάθος άνθρωποι στο ψηφοδέλτιο μας - Δεν θα επαναληφθεί»

12:21 μ.μ. - Δευτέρα, 4 Νοεμβρίου 2019
12:11 μ.μ. - Δευ, 04/21/2019
Image: Θ. Καλαντζάκης: «Μπήκαν λάθος άνθρωποι στο ψηφοδέλτιο μας - Δεν θα επαναληφθεί»

Με νέα πρόσωπα η ανακοίνωση του ψηφοδελτίου του Δημάρχου Ιεράπετρας

«Έγιναν λάθη στην επιλογή προσώπων στην σύνθεση του ψηφοδελτίου μας στις προηγούμενες εκλογές, λάθη που δεν θα επαναληφθούν. Εδώ αρχόμαστε για το καλό του Δήμου μας και όχι για την καρέκλα. Με όποιον έχει την αντίληψη της καρέκλας δεν μπορούμε να συνεργαστούμε» δήλωσε στον Ηχώ 99,8 ο Δήμαρχος Ιεράπετρας στη συνέντευξη που παραχώρησε στην εκπομπή Καλημέρα Λασίθι με δημοσιογράφο την Μαρία Τσαγκαράκη.
 
Ο Δήμαρχος βρέθηκε στο στούντιο του Ηχώ 99,8 με αφορμή και τον απολογισμό της δημοτικής αρχής και απάντησε σε σειρά ερωτημάτων σχετικά με την πορεία του Δήμου. Καταρχάς έκανε λόγο για το παραλιακό μέτωπο όπου έγιναν ή είναι σε εξέλιξη έργα και μελέτες που έχουν να κάνουν με, φωτισμό, κατασκευή ύφαλου κυματοθραύστη, αποχετευτικό όμβριων υδάτων, φρούριο Καλέ και Σπίτι Ναπολέοντα, ΚΔΑΠ ΑΜΕΑ, παραλιακό γυμναστήριο.
 
Εν συνεχεία, αναφέρθηκε στον ΒΟΑΚ υποστηρίζοντας ότι θέλουμε έναν ΒΟΑΚ από την Κίσσαμο στα Χανιά ως τη Σητεία. Τάχθηκε υπέρ της ίδρυσης τμήματος Φυσικοθεραπείας σχολιάζοντας ωστόσο ότι θα πρέπει να υπάρξει μέριμνα για τις υποδομές (όπου ως δήμος όπου χρειαστεί θα συμβάλλουν) αλλά και για το προσωπικό. Για την κομποστοποίηση είπε ότι έχει αργήσει η όλη διαδικασία καθώς υπήρξαν πολλές προτάσεις πανελλαδικά εκτιμά όμως ότι το έργο θα ενταχθεί σε χρηματοδοτικό πρόγραμμα σημειώνοντας ότι η ιδιωτική πρωτοβουλία σχετικά με τη διαχείριση φυτικών υπολειμμάτων είναι κάτι διαφορετικό. Για τον ΦΟΣΔΑ (Φορέα Διαχείρισης Στερεών Αποβλήτων) ανέφερε ότι κρίνεται αναγκαία η σύσταση ΦΟΣΔΑ Ανατολικής Κρήτης και γίνεται μια προσπάθεια επάνω σε αυτό σε συνεργασία με τον Δήμο Χερσονήσου. Εξέφρασε τη θετική του άποψη για μονάδα αφαλάτωσης στη Μαλαύρα με εγκεκριμένους περιβαλλοντικούς όρους τονίζοντας πως στηρίζει ένα τέτοιο σημαντικό έργο  που θα είναι προς όφελος των αγροτών.
 
Ιδιαίτερη έμφαση έδωσε και στο θέμα του νερού ύδρευσης όπου έχουν γίνει ή προγραμματίζονται έργα και μελέτες όπως κεντρικός αγωγός στη θέση Γαβρίλη έκτασης περίπου 7 χιλιομέτρων προϋπολογισμού 3.700.000 ευρώ, δίκτυα, κατασκευή δεξαμενών κ.α. Για την άρδευση σημείωσε πως δυστυχώς παρά τις βροχές πολλές ποσότητες νερού καταλήγουν στη θάλασσα και σε αυτό υπάρχουν διαχρονικά λάθη κυβερνήσεων που δεν έχουν κάνει αναγκαία έργα στον τόπο. Υπάρχουν ώριμες μελέτες όπως προσαγωγός διώρυγα, διάφραγμα Μύρτου, Φράγμα Αγίου Ιωάννη από τα οποία κάποια είναι σε καλό δρόμο και αναμένεται η δημοπράτησή τους.
 
Καταλήγοντας ο Δήμαρχος τόνισε ότι σε μια μνημονιακή εποχή έγιναν και γίνονται πολλά έργα στην Ιεράπετρα. Οι Δήμαρχοι, οι Δήμοι   που δουλεύουν, συντάσσουν και καταθέτουν μελέτες, παίρνουν χρήματα από την Περιφέρεια αλλά και τα Υπουργεία. Ως δήμος εργαζόμαστε σε αυτή την κατεύθυνση διεκδικώντας και χρήματα από την  Περιφέρεια ή χρηματοδοτικά προγράμματα όπως τις Ολοκληρωμένες Χωρικές Επενδύσεις, Φιλόδημος κ.α. Στο πρόγραμμα δημοσίων επενδύσεων της Περιφέρειας Κρήτης έχουμε ενταγμένα 5.500.000 ευρώ, στο Φιλόδημος 3.930.000 ευρώ και στο ΟΧΕ ποσό 7.000.000 ευρώ και 5.000.000 από το ΕΣΠΑ. Καταφέραμε λοιπόν να έχουμε 22.958.000 εξασφαλισμένες χρηματοδοτήσεις για έργα στην Ιεράπετρα. Αυτό δεν είναι εύκολο, χρειάζεται πολύ δουλειά από τους συνεργάτες του δημάρχου, τις υπηρεσίες του δήμου. Η ιεράρχηση και διεκδίκηση έργων γίνεται με βάση τις ανάγκες της πόλης, των χωριών, που σε κάθε ένα μπορεί να είναι διαφορετικά και όλα αυτά συμπεριλαμβάνονται στο επιχειρησιακό μας πρόγραμμα.
 
Τέλος ανέφερε ότι τις επόμενες ημέρες θα ανακοινωθεί μέρος του ψηφοδελτίου του συνδυασμού. «Κάνουμε επιλογή προσώπων που έχουν όρεξη, διάθεση, θέληση να υπηρετήσουν το συμφέρον της πόλης και των χωριών και όχι της καρέκλας, την επόμενη μέρα. Έγιναν λάθη την προηγούμενη φορά που δεν θα επαναληφθούν. Πάμε  δυναμικά να κερδίσουμε τις εκλογές από την πρώτη Κυριακή», είπε χαρακτηριστικά. 

Ακολουθεί συνέντευξη κ. Καλαντζάκη: