Θ. Καλαντζάκης: Ξεκινά άμεσα η καταγραφή των ζημιών σε Ιεράπετρα και Μακρύ Γιαλό

12:50 μ.μ. - Κυριακή, 4 Αυγούστου 2019
12:08 μ.μ. - Κυρ, 04/50/2019
Image: Θ. Καλαντζάκης: Ξεκινά άμεσα η καταγραφή των ζημιών σε Ιεράπετρα και Μακρύ Γιαλό

Ζητάμε την ενίσχυση του δήμου με έκτακτες χρηματοδοτήσεις και προσωπικό

Στα σοβαρά προβλήματα που προκάλεσε η πρόσφατη κακοκαιρία στον Δήμο Ιεράπετρας αναφέρθηκε με δηλώσεις του στον Ηχώ 99,8 ο Δήμαρχος κ. Θεοδόσης Καλαντζάκης ο οποίος έχει καταθέσει αίτημα στην περιφέρεια για να κηρυχθεί ο δήμος σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης. Αναφέρθηκε στο μεγάλο πρόβλημα  της ύδρευσης λόγω των ζημιών που υπέστησαν οι γεωτρήσεις και τα αντλιοστάσια στις πηγές της Σαρακίνας αφήνοντας περιοχές του δήμου χωρίς νερό αυτές τις ημέρες.

Γίνεται μεγάλη προσπάθεια για να καταφέρουν να φτάσουν εκεί τα συνεργεία καθώς δρόμοι έχουν κλείσει από τις κατολισθήσεις. Συνέστησε την προσοχή των πολιτών που κινούνται σε όλο το οδικό δίκτυο και ειδικά προς τα ορεινά  και στάθηκε στην κατολίσθηση κοντά στο Χριστό λίγο μετά την Αγία Παρασκευή. Αναφέρθηκε και στις ζημιές σε θερμοκηπιακές καλλιέργειες σε Στόμιο, Σαράτση Κάμπο , Κεντρί και αλλού. Μίλησε και για τα σοβαρά προβλήματα στην περιοχή του Μακρύ Γιαλού, στην περιοχή  του Καλαμοκανιά, στο παραλιακό μέτωπο καθώς και στην αντιμετώπιση προβλημάτων στην ύδρευση και την άρδευση. Επισημαίνοντα σπωσ ειδικά στην άρδευση ο ΤΟΕΒ Κουτσουρά αντιμετωπίζει σοβαρό πρόβλημα από τα δίκτυα που έχουν σπάσει.

Σε ότι αφορά το οδικό δίκτυο δεν υπάρχουν αποκλεισμένες περιοχές καθαρίζονται όμως οι δρόμοι  από κατολισθήσεις ενώ σε πολλά σημεία υπάρχουν καθιζήσεις που θα χρειαστεί χρόνος για την αποκατάστασή τους. Καταλήγοντας ο Δήμαρχος είπε ότι τα παραπάνω θα μεταφερθούν στον Περιφερειάρχη που θα επισκεφθεί τον Δήμο από τον οποίο θα ζητηθεί όχι μόνο η έκτακτη χρηματοδότηση για την αποκατάσταση των ζημιών αλλά και η ενίσχυση των υπηρεσιών με έκτακτο  προσωπικό. Θα γίνει αναλυτική καταγραφή των ζημιών και τα στοιχεία που θα προκύψουν θα σταλούν στις αρμόδιες υπηρεσίες και ευελπιστούμε ότι η κυβέρνηση, το κράτος θα σταθεί κοντά στους πληγέντες, τόνισε.
 
Ακολουθεί συνέντευξη κ. Καλαντζάκη: