Θ. Καλαντζάκης : Ελεγχόμενες κινητοποιήσεις για να μπορούν να διακινηθούν τα αγροτικά προϊόντα

11:49 π.μ. - Δευτέρα, 23 Ιανουαρίου 2017
11:01 π.μ. - Δευ, 23/49/2017
Image: Θ. Καλαντζάκης : Ελεγχόμενες κινητοποιήσεις για να μπορούν να διακινηθούν τα αγροτικά προϊόντα

Οι αερομεταφορές είναι μια εναλλακτική πρόταση που πρέπει να αρχίζουμε να εξετάζουμε

Στον ΗΧΩ μίλησε ο Δήμαρχος Ιεράπετρας κ. Θεοδόσης Καλαντζάκης τόσο για το θέμα των αγροτικών κινητοποιήσεων όσο και για τη μονοθεματική συνεδρίαση του Δημοτικού συμβουλίου για το Νοσοκομείο. 
Όπως τόνισε, οι κινητοποιήσεις δεν πρέπει να εμποδίζουν την διακίνηση των προϊόντων. Η κυβέρνηση έχει υποχρέωση να διασφαλίσει τη μεταφορά των προϊόντων μας. Δεν είμαστε κατά των κινητοποιήσεων  αλλά δεν θα πρέπει να είναι και εις βάρος της κοινωνίας  αλλά και των ίδιων των παραγωγών. Χρειάζεται  οι δρόμοι να είναι ανοιχτοί και τα αγροτικά προϊόντα να φτάνουν στον προορισμό τους . Οι αγρότες αντιμετωπίζουν πολλά προβλήματα, δεν έχουν καταφέρει να καλύψουν τις ανάγκες και τις υποχρεώσεις τους και θα ήταν καταστροφικό να μην μπορέσουν να φτάσουν τα προϊόντα στις αγορές, τόνισε ο Δήμαρχος
Κάλεσε την κυβέρνηση αλλά και τους Βουλευτές του νομού να ενεργήσουν άμεσα και να διασφαλίσουν τη διακίνηση  των προϊόντων. 
Σημείωσε ακόμη  ότι υπάρχουν λύσεις για μεταφορές προϊόντων όπως οι αερομεταφορές και πρόσθεσε  ότι θα πρέπει και στην Κρήτη να διαμορφωθούν οι συνθήκες ώστε αυτός ο τομέας να αναπτυχθεί. 
 
Τέλος ο Δήμαρχος αναφέρθηκε στα προβλήματα του Νοσοκομείου και αφορμή και το σημερινό μονοθεματικό δημοτικό συμβούλιο . Επεσήμανε πως  δεν μπορεί να κρύβεται η κυβέρνηση πίσω από τις διαδικασίες και να μένουν στο ότι  γίνονται προκηρύξεις. Αυτό που χρειάζεται το Νοσοκομείο είναι γιατροί και λοιπό προσωπικό ώστε να μην βλέπουμε ασθενείς σε ράντζα σε άλλα νοσοκομεία και η Παθολογική κλινική στην Ιεράπετρα να είναι κλειστή γιατί δεν έχει γιατρούς. Κάλεσε τον κόσμο να είναι σε ετοιμότητα για κινητοποιήσεις είτε αυτό αφορά τα αγροτικά θέματα,  το Νοσοκομείο ή για ό,τι άλλο χρειαστεί.