Τη δημιουργία Γεωργικής Σχολής στην Ιεράπετρα έθεσε ο Π. Σαρρής στον Αυγενάκη

9:53 π.μ. - Δευτέρα, 20 Νοεμβρίου 2023
09:11 π.μ. - Δευ, 20/53/2023
Image: Τη δημιουργία Γεωργικής Σχολής στην Ιεράπετρα έθεσε ο Π. Σαρρής στον Αυγενάκη

Η νέα δημοτική αρχή να διεκδικήσει τη λειτουργία της στις εγκαταστάσεις του ΕΘΙΑΓΕ, προτείνει ο καθηγητής του Πανεπιστημίου Κρήτης

Παρουσία του υπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, Λευτέρη Αυγενάκη, πραγματοποιήθηκαν στην Κρήτη διεργασίες για την αναβάθμιση της Γεωργικής Σχολής Μεσαράς, ώστε να αποτελέσει πρότυπο για ολόκληρη τη χώρα. Οι διεργασίες έγιναν με τη συμμετοχή στελεχών της Αμερικανικής Γεωργικής Σχολής Θεσσαλονίκης, η οποία διαθέτει αναγνωρισμένο έργο τόσο στην εκπαίδευση, όσο και στην καλλιέργεια και την έρευνα.

hxonews

Τις διεργασίες παρακολούθησε μεταξύ άλλων, ο κ. Παναγιώτης Σαρρής καθηγητής στο Πανεπιστήμιο Κρήτης, μέλος της δημοτικής παράταξης “ Μαζί Αλλάζουμε την Ιεράπετρα” ο οποίος μίλησε στον Ηχώ 99,8 για τα όσα συζητήθηκαν στην διημερίδα και πως άδραξε την ευκαιρία να θέσει το θέμα της αναγκαιότητας κάτι αντίστοιχο να γίνει στην Ιεράπετρα, να αποκτήσει δηλαδή η Ιεράπετρα Γεωργική Σχολή. “Μετέφερα στον υπουργό και άλλους υπηρεσιακούς παράγοντες του Υπουργείου ότι υπάρχει δυνατότητα κάτι αντίστοιχο να γίνει στην Ιεράπετρα. Μιας και όπως η Γεωργική Σχολή Μεσαράς ανήκει στον ΕΛΓΟ ΔΗΜΗΤΡΑ πρώην ΕΘΙΑΓΕ έτσι και στην Ιεράπετρα υπάρχουν αντιστοίχως οικόπεδο και εγκαταστάσεις που αν αξιοποιηθούν κατάλληλα, προσφέρονται για τη δημιουργία και λειτουργία μιας τέτοιας Σχολής. Η Σχολή στη Μεσαρά είναι κάτι αντίστοιχο με ένα ΙΕΚ. Στόχος είναι η εκπαίδευση των παραγωγών σε διάφορους τομείς. Επεσήμανα ότι η Ιεράπετρα είναι η πρώτη παραγωγός περιοχή σε κηπευτικά εκτός εποχής και συμβάλλει τα μέγιστα στην οικονομία. Δεν είδα τους ανθρώπους του υπουργείου αρνητικούς, όμως θα πρέπει και εμείς να το διεκδικήσουμε, αφού βέβαια πρώτα το συζητήσουμε μεταξύ μας και αποφασίσουμε ότι το θέλουμε, τόνισε μεταξύ άλλων ο κ. Σαρρής.