Τεταμένο το κλίμα στο ΚΙΝΑΛ - Ξεκινάει αύριο το συνέδριο του ΠΑΣΟΚ

3:59 μ.μ. - Παρασκευή, 22 Νοεμβρίου 2019
03:11 μ.μ. - Παρ, 22/59/2019
Image: Τεταμένο το κλίμα στο ΚΙΝΑΛ - Ξεκινάει αύριο το συνέδριο του ΠΑΣΟΚ

Με το κλίμα τεταμένο και με άγνωστο ακόμη το πως θα εξελιχθεί ξεκινάει το απόγευμα του Σαββάτου στο Σ.Ε.Φ. το συνέδριο του ΠΑΣΟΚ

Με το κλίμα τεταμένο και με άγνωστο ακόμη το πως θα εξελιχθεί ξεκινάει το απόγευμα του Σαββάτου στο Σ.Ε.Φ. το συνέδριο του ΠΑΣΟΚ. Ένα συνέδριο που θα διεξαχθεί μέσα σε κλίμα εσωστρέφειας, λόγω κυρίως της απόφασης της Φώφης Γεννηματά να ενσωματώσει το ΠΑΣΟΚ στο Κίνημα Αλλαγής καταργώντας τα όργανα του.
 
 
Τις τελευταίες ώρες δίνουν και παίρνουν και οι δημόσιες αντιπαραθέσεις στελεχών, αλλά και οι τοποθετήσεις άλλων που δηλώνουν πως δεν θα “νομιμοποιήσουν το συνέδριο με την παρουσία τους”. Οι επιθέσεις των στελεχών που βρίσκονται στο στενό περιβάλλον της προέδρου στρέφονται ως επί το πλείστον κατά του Παύλου Γερουλάνου τον οποίο χαρακτηρίζουν υπονομευτή.
 
Ο πρώην υπουργός από την πλευρά του συνεχίζει να συγκεντρώνει υπογραφές στο ψήφισμα του, με το οποίο ζητά το παρόν συνέδριο να μην λάβει δεσμευτικές αποφάσεις για το μέλλον του κόμματος και να διεξαχθεί νέο συνέδριο με εκλεγμένο σώμα στις αρχές του νέου έτους. Μάλιστα, όπως όλα δείχνουν, το εν λόγω ψήφισμα έτυχε μεγάλης ανταπόκρισης από στελέχη του κόμματος αφού ήδη έχει συγκεντρώσει περισσότερες από χίλιες υπογραφές.
 
Με ιδιαίτερο ενδιαφέρον αναμένεται το τι θα πράξει ο Νίκος Ανδρουλάκης, ο οποίος σε κάθε περίπτωση θα δώσει το παρών στο συνέδριο. Ο ευρωβουλευτής επέστρεψε στην Αθήνα το βράδυ της Πέμπτης μετά από αποστολή του με το ευρωκοινοβούλιο στη Ρουάντα και αναμένεται να έχει σειρά επαφών με τα στελέχη που βρίσκονται στο στενό πυρήνα του.
 
Αξίζει βέβαια να σημειωθεί ότι υπάρχουν πρωτοκλασάτα στελέχη της “ομάδας Ανδρουλάκη” που έχουν ήδη δηλώσει πως θα δεν συμμετέχουν στο συνέδριο καταγγέλλοντας την όλη διαδικασία, μεταξύ αυτών ο Στέφανος Ξεκαλάκης, τελευταίος Γραμματέας του ΠΑΣΟΚ, ο οποίος έχει κατ’ επανάληψη δηλώσει τις τελευταίες ημέρες πως λέει “όχι σε συνέδριο παρωδία ενός ιδιωτικού ΠΑΣΟΚ” και ο Δημήτρης Καρέλας υποψήφιος βουλευτής στον κεντρικό τομέα της Αθήνας στις πρόσφατες εκλογές.
 
 
dikaiologitika.gr