Τέσσερα χρόνια στον 26χρονο που τραυμάτισε θανάσιμα 18χρονο στα Μάλια

9:10 π.μ. - Τετάρτη, 20 Ιουνίου 2018
09:06 π.μ. - Τετ, 20/10/2018
Image: Τέσσερα χρόνια στον 26χρονο που τραυμάτισε θανάσιμα 18χρονο στα Μάλια

Η υπόθεση αναβίωσε σήμερα στο Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο Ηρακλείου

Τέσσερα χρόνια ποινή επιβλήθηκε στον 26χρονο Βρετανό που κατηγορείται για θανατηφόρα σωματική βλάβη, σε συμπλοκή που είχε ως αποτέλεσμα το θάνατο 18χρονου Βρετανού, τον Αύγουστο του 2015, στα Μάλια.
Η υπόθεση αναβίωσε σήμερα στο Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο Ηρακλείου.
 
Η θανατηφόρα σύγκρουση είχε σημειωθεί τα ξημερώματα της 6ης Αυγούστου του 2015. Ο κατηγορούμενος διέσχιζε με αυτοκίνητο κεντρικό δρόμο των Μαλίων. Συνεπιβάτες στο αυτοκίνητο ήταν φίλες του.
 
Η παρέα του 18χρονου, φίλοι που παραθέριζαν στο Σίσι Λασιθίου, περπατούσε στη μέση του δρόμου, κάτι που συμβαίνει πολύ συχνά στα Μάλια, στη διάρκεια του καλοκαιρού.
Ο 23χρονος τότε οδηγός του αυτοκινήτου και κατηγορούμενος αντέδρασε πατώντας συνεχόμενα την κόρνα και με φραστικές επιθέσεις κατά των νεαρών προσπάθησε να τους πείσει να βγουν από τη μέση του δρόμου.
 
Η φραστική διένεξη μεταξύ των νεαρών πήρε μεγαλύτερη έκταση και ο 26χρονος βγήκε από το αυτοκίνητο, χτύπησε δυνατά τον 18χρονο, ο οποίος ήταν μεθυσμένος, έχασε την ισορροπία του και πέφτοντας χτύπησε στο κεφάλι του.
 
Αρχικά ούτε ο ίδιος αισθάνθηκε χτυπημένος, ούτε οι φίλοι του κατάλαβαν ότι ήταν τραυματισμένος. Επέστρεψαν στο Σίσι, στα δωμάτιαα που ενοικίαζαν, πιστεύοντας όλοι, ότι η αδιαθεσία που αισθάνονταν ο 18χρονος οφείλονταν στην υπερκατανάλωση αλκοόλ.
 
Το μεσημέρι όμως που κατάλαβαν ότι δεν είχε κατέβει από το δωμάτιό του, ανήσυχοι έτρεξαν να δουν πως είναι και τον αντίκρισαν νεκρό.
Σύμφωνα με την ιατροδικαστική εξέταση ο θάνατος επήλθε από κρανιοεγκεφαλικές κακώσεις που προήλθαν από πτώση.
 
Η αστυνομική έρευνα έφτασε στην πρωινή συμπλοκή με τον 26χρονο οδηγό του αυτοκινήτου με αποτέλεσμα να συλληφθεί και να οδηγηθεί στον Εισαγγελέα και μετά την απολογία του αφέθηκε ελεύθερος με περιοριστικούς όρους.
 
Στην σημερινή του απολογία ο 26χρονος παραδέχτηκε ότι ήρθε σε σύγκρουση με το νεαρό, κυρίως λόγω της προκλητικής του συμπεριφοράς απέναντι στα κορίτσια που συνόδευε.
Το χτύπημα με το οποίο λέγεται ότι χτύπησε τον 18χρονο ήταν χαστούκι. Αμέσως μετά ο 187χρονος κάθισε στο πλάι του δρόμου και δεν έπεσε κάτω και δεν αντιλήφθηκε ο νεαρός να έχει κάτι σοβαρό.
 
Εάν το καταλάβαινε δεν θα έφευγε από το σημείο και σίγουρα θα τον βοηθούσε.
 
Τον κατηγορούμενο υποστήριξε η μητέρα του ως μάρτυρας υπεράσπισης, η οποία υποστήριξε ότι η περιπέτεια αυτή στιγμάτισε τον γιό της και μετέβαλε τελείως τον χαρακτήρα του μια και ο γιός της δεν υπήρξε ουδέποτε βίαιος.
Ο Εισαγγελέας πρότεινε να κηρυχθεί ένοχος ο κατηγορούμενος επιμένοντας ότι ο νεαρός δέχτηκε γροθιά και όχι χαστούκι.
Ο 26χρονος τελικά κρίθηκε ένοχος για την πράξη της θανατηφόρας σωματικής βλάβης. Ωστόσο, το δικαστήριο του αναγνώρισε το ελαφρυντικό της ανάρμοστης συμπεριφοράς του θύματος. Η ποινή που επιβλήθηκε είναι τέσσερα έτη με τριετή αναστολή, υπό τον όρο να μην προσεγγίζει την οικογένεια του θύματος.
 
 
parapolitikakritis.gr