"Τέλος" τα τοπικά lockdown - Πλήρης ελευθερία εμβολιασμένων σε κλειστούς χώρους

2:24 μ.μ. - Τετάρτη, 6 Οκτωβρίου 2021
02:10 μ.μ. - Τετ, 06/24/2021
Image: "Τέλος" τα τοπικά lockdown - Πλήρης ελευθερία εμβολιασμένων σε κλειστούς χώρους

Τα συγκεκριμένα μέτρα θα ισχύσουν για 15 ημέρες και θα αξιολογηθούν εκ νέου, σύμφωνα με τον Υπουργό Υγείας

Στην εξειδίκευση των νέων ελευθεριών για τους πολίτες που έχουν εμβολιαστεί προχώρησε ο υπουργος Υγείας κ. Θάνος Πλεύρης τονίζοντας ότι η κυβέρνηση ακολουθεί πιστά τις εντολές της επιτροπής των εμπειρογνώμων του υπουργείου, λέγοντας πως «η επιτροπή είναι το επιστημονικό όργανο που γνωμοδοτεί στην υπηρεσία και τους εμπιστευόμαστε, αυτό το όργανο είναι ο στενός μας συνεργάτης».

Σύμφωνα με τα όσα είπε ο Υπουργός πλέον θα ανακοινώνεται μόνο ποιες περιοχές είναι στο κόκκινο έτσι ώστε κάθε πολίτης να λαμβάνει μέτρα προστασίας και να γνωρίζει τον επιδημιολογικό κίνδυνο.

Σε αυτές τις περιοχές οι απαγορεύσεις για μουσική και απαγόρευση κυκλοφορίας από τις 01:00 έως τις 06:00, δεν θα τίθενται σε εφαρμογή.

Ο κορωνοϊός δεν είναι πια κάτι άγνωστο, είπε μεταξύ άλλων ο υπουργός Υγείας, Θάνος Πλεύρης. «Η επιτροπή είναι το επιστημονικό όργανο που σέβεται η πολιτική ηγεσία και έχουν δώσει έναν αγώνα αφιλοκερδώς με γνωμοδοτήσεις και είναι ο στενός μας συνεργάτης και παραμένει ως όργανο του υπουργείου. Θα μας δίνει τις γενικές κατευθύνσεις για να αποφασίζονται τα μέτρα. Η ισχύς τους θα είναι για 15 ημέρες. Οι περιορισμοί που υπάρχουν υφίστανται και θα επανεξεταστούν στο σύνολό τους», είπε ακόμα.

Για τις κόκκινες περιοχές είπε ότι δεν θα ισχύουν μέτρα αλλά θα γνωρίζουμε την επιδημιολογική κατάσταση της κάθε περιοχής. Δεν υπάρχει πλέον το μέτρο της απαγόρευσης κυκλοφορίας και διασκέδαση και εστίαση θα λειτουργούν κανονικά, τόνισε ο υπουργός.

Στην εστίαση όπου έχουμε πλήρως εμβολιασμένα άτομα δεν θα υπάρχει κανένας περιορισμός. Το προσωπικό θα τηρεί όλα τα μέτρα και μάσκα και ατομική προστασία. Στους χώρους διασκέδασης υπάρχει πλήρης ελευθερία για τους εμβολιασμένους τόνισε. 

Για τους ανοικτούς χώρους θα έχουμε πλήρη λειτουργία και θα είναι πολύ αυστηρό το πλαίσιο σε όσους έχουν μη εμβολιασμένους ή δεν έχουν νοσήσει. Για τους μεικτούς χώρους ισχύουν οι περιορισμοί ως έχουν.  Όλοι οι άλλοι χώροι που είναι μόνο για εμβολιασμένους θα έχουν τον περιορισμό της χρήσης μάσκας και όλα αυτά θα επανεξεταστούν σε 15 ημέρες. 

Ο κ. Πλεύρης είπε ακόμα ότι είμαστε στην διαδικασία να μπορούμε να πάρουμε τέτοια μέτρα ώστε να πάρουμε πίσω την ζωή μας.