Τέλος η αναγραφή θρησκεύματος και ιθαγένειας στο απολυτήριο: Το αδιέξοδο της Κεραμέως

2:51 μ.μ. - Τρίτη, 17 Σεπτεμβρίου 2019
02:09 μ.μ. - Τρί, 17/51/2019
Image: Τέλος η αναγραφή θρησκεύματος και ιθαγένειας στο απολυτήριο: Το αδιέξοδο της Κεραμέως

Σημειώνεται ότι η «γραμμή» της Νίκης Κεραμέως διαφοροποιούνταν από το πνεύμα της Αρχής Προστασίας Δεδομένων Προσωπικού Χαρακτήρα

Τροποποιήσεις ρυθμίσεων, προκειμένου να μην αναγράφονται πλέον το θρήσκευμα και η ιθαγένεια στα στοιχεία που τηρούνται στο σχολείο και στους τίτλους και πιστοποιητικά σπουδών της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, καθώς και στο πληροφοριακό σύστημα «myschool», θα δρομολογήσει το υπουργείο Παιδείας.
 
Σημειώνεται ότι η «γραμμή» της Νίκης Κεραμέως διαφοροποιούνταν από το πνεύμα της Αρχής Προστασίας Δεδομένων Προσωπικού Χαρακτήρα. Μάλιστα, η υπουργός παιδείας νωρίτερα αυτόν τον μήνα δεν θέλησε να σχολιάσει την απόφαση της Αρχής να μην αναγράφεται το θρήσκευμα και η ιθαγένεια στα απολυτήρια της Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, καθώς αυτό αντιτίθεται στην Ευρωπαϊκή Σύμβαση Δικαιωμάτων του Ανθρώπου.
 
Η Νίκη Κεραμέως είπε τότε πως περιμένει να λάβει την επίσημη απόφαση στα χέρια της ώστε να αποφασίσει το υπουργείο πώς θα κινηθεί και το υπουργείο Παιδείας με ανακοίνωσή του ενημέρωνε πως... «θα περιμένει και την απόφαση του ΣτΕ». 
 
tvxs.gr