Τελικά ο καβγάς έγινε για να πάρουν άδεια οι γιατροί του Αγίου Νικολάου; - Τι απαντά ο Ανδρεαδάκης

9:54 π.μ. - Παρασκευή, 2 Ιουλίου 2021
09:07 π.μ. - Παρ, 02/54/2021
Image: Τελικά ο καβγάς έγινε για να πάρουν άδεια οι γιατροί του Αγίου Νικολάου;  - Τι απαντά ο Ανδρεαδάκης

Ο Καλαντζάκης καλά θα κάνει να ασχοληθεί με τον Δήμο του - Δεν έχει εκλεγεί Διοικητής των Διασυνδεόμενων Νοσοκομείων

Τη δική του θέση σχετικά με τους λόγους που τον οδήγησαν στην απόφαση για μετακίνηση γιατρού αναισθησιολόγου από το Νοσοκομείο Ιεράπετρας σε αυτό του Αγίου Νικολάου παραθέτει με συνέντευξή του στον Ηχώ 99,8 ο Διοικητής των Διασυνδεόμενων Νοσοκομείων του Νομού Λασιθίου κ. Εμμ. Ανδρεαδάκης. Όπως είπε στόχος του ως διοικητής είναι να διασφαλίσει την ασφάλεια των πολιτών στα θέματα υγείας. Το Νοσοκομείο του Αγίου Νικολάου είχε 4 αναισθησιολόγους εκ των οποίων ο ένας αποφάσισε να στραφεί προς τον ιδιωτικό τομέα. Έτσι το Νοσοκομείο έμεινε με 3 γιατρούς που δεν μπορούν να καλύψουν να εφημερίες όλου του μήνα. Είναι ενδεικτικό ότι στον νομό γίνονται 500 - 600 τοκετοί τον χρόνο. Οι 500 περίπου γίνονται στον Άγιο Νικόλαο. Μπορούμε να αφήσουμε το νοσοκομείο χωρίς αναισθησιολόγους; Το πρόβλημα είναι για τον μήνα Ιούλιο. Έγινε προσπάθεια για να βρεθεί γιατρός σε επίπεδο Κρήτης όμως γενικότερα στο νησί υπάρχει έλλειψη αναισθησιολόγων. Για τους παραπάνω λόγους λοιπόν και για να καλυφθούν οι εφημερίες πάρθηκε η απόφαση της μετακίνησης που έχει ισχύ για 3 μήνες ωστόσο εάν αντιμετωπιστεί το πρόβλημα, ο γιατρός θα επιστρέψει στην Ιεράπετρα νωρίτερα, εξήγησε.

Εξέφρασε στη συνέχεια την έντονη δυσαρέσκειά του για τη στάση του Δημάρχου Ιεράπετρας απέναντι στο όλο θέμα λέγοντας ότι οι Γεραπετρίτες τον έχουν εκλέξει για να διευθετήσει τα θέματα του δήμου. Δεν έχει εκλεγεί ως διοικητής των νοσοκομείων οπότε με ποια δικαιοδοσία βγαίνει και τοποθετείται δημόσια και δίνει διορίες, σημείωσε μεταξύ άλλων ο κ. Ανδρεαδάκης.

Τέλος έκανε αναφορά στο θέμα του εμβολιασμού προτρέποντας τον πληθυσμό να συνεχίσει να εμβολιάζεται, προσθέτοντας ότι σύντομα κινητά κλιμάκια θα συνδράμουν στην διαδικασία των εμβολιασμών.