Τελευταίες οδηγίες πριν την εκκίνηση τoυ 1ου Ορεινού αγώνα Θρυπτής - Κυριακή 20 Φλεβάρη

8:32 π.μ. - Παρασκευή, 18 Φεβρουαρίου 2022
08:02 π.μ. - Παρ, 18/32/2022
Image: Τελευταίες οδηγίες  πριν την εκκίνηση τoυ 1ου Ορεινού αγώνα Θρυπτής - Κυριακή 20 Φλεβάρη

Τρέχουμε στα μονοπάτια της Θρυπτής και στέλνουμε ένα ηχηρό μήνυμα εναντίωσης στην εγκατάσταση ανεμογεννητριών στους ορεινούς όγκους

Μερικές μέρες απέμειναν πια για να δοθεί η εκκίνηση του Ορεινού αγώνα 16,8 χλμ με εκκίνηση τερματισμό το Μοναστηράκι Ιεράπετρας .

Στις δυτικές παρυφές των βουνών της Θρυπτής και μέσα στην καρδιά του δάσους σε παρθένα μέρη με ρέματα και μονοπάτια απείρου κάλλους θα τρέξουν και θα απολαύσουν πραγματικά υπέροχα τοπία πολλοί συμμετέχοντες που θα έρθουν από διάφορα μέρη της Ελλάδας και από όλες τις άκρες της Κρήτης . Οι εγγραφές έχουν κλείσει .

Θεωρούμε καλό και χρήσιμο να αναφερθούν τα παρακάτω:

1. Πρόσβαση στο Μοναστηράκι Ιεράπετρας

Το Μοναστηράκι βρίσκεται αμέσως μετά την Παχειά Αμμο προς Ιεράπετρα δεξιά όπως κατεβαίνουμε την επαρχιακή οδό προς Ιεράπετρα στα 3 χλμ στις πρόποδες του βουνού Παπούρα. Χαρακτηριστικό είναι το μοναδικό άνοιγμα της χαράδρας του ΧΑ που βρίσκεται βόρεια του οικισμού. Αφότου αφήσετε την επαρχιακή οδό Παχειά Αμμου -Ιεράπετρας είναι περίπου 2 χλμ επίσης σε άσφαλτο. Η εκκίνηση και γραμματεία θα βρίσκονται στο χώρο της Ταβέρνα « Καπηλειό»

2. Parking : Το Μοναστηράκι είναι ένας μικροσκοπικός παραδοσιακός οικισμός όπου δεν υπάρχουν δρόμοι ή πλατείες για παρκινγκ. Αμέσως μόλις φτάσετε στην είσοδο του οικισμού θα κινηθείτε βάσει των υποδείξεων ανθρώπου της διοργάνωσης όπου θα σας ενημερώσει για τις θέσεις όπου μπορείτε να αφήσετε το όχημα σας. Υπάρχουν δύο σημεία , ένα οικόπεδο - χέρσα έκταση και μια μικρή πλατεία στην αρχή του οικισμού. Όταν καλυφθούν οι θέσεις στα σημεία αυτά το παρκάρισμα θα γίνεται στην άκρη του δρόμου χωρίς να παρεμποδίζεται η κυκλοφορία των οχημάτων. Σε καμία περίπτωση δεν θα εισέρχεται αυτοκίνητο προς το χώρο εκκίνησης (Ταβέρνα Καπηλειό) , δεν υπάρχει καμία θέση διαθέσιμη και θα δημιουργηθεί κυκλοφορικό κομφούζιο για αναστροφή.

3. Προσωπικά αντικείμενα- Τουαλέτες- αποδυτήρια

Η εκκίνηση θα γίνει στην πλατεία όπου βρίσκεται η Ταβέρνα Καπηλειό .Μερικά μέτρα (50 μέτρα ) πιο κάτω θα είναι ένα πέτρινο ανακαινισμένο διαμέρισμα το οποίο παραχωρείται για να μπορεί ο καθένας να αφήσει τα προσωπικά του είδη σακίδια κτλ . Εκεί μπορείτε να κάνετε χρήση της τουαλέτας που υπάρχει. Παρακαλώ να σεβαστούμε το χώρο που μας παραχωρεί ο ιδιοκτήτης και να τον διατηρήσουμε όσο τον δυνατόν σε άψογη κατάσταση. Δεν κάνουμε χρήση στα κρεβάτια του διαμερίσματος εκτός αν συντρέχει λόγος υγείας !!

4. Παραλαβή αριθμού-chip χρονομέτρησης -Πληρωμή

Η παραλαβή των αριθμών – πληρωμή θα γίνεται από την γραμματεία της οργάνωσης που θα βρίσκεται στη μικρή πλατεία (Ταβέρνα Καπηλειό) και είναι 10 ευρώ . Παρακαλούμε να είναι εύκολο να έχετε το ακριβές ποσό για να επισπεύδεται η διαδικασία . Μέσα στην τσάντα που θα παραλάβετε θα υπάρχει ο αριθμός συμμετοχής το τεχνικό μπλουζάκι και το τσιπ ηλεκτρονικής χρονομέτρησης.

Θα γίνουν περιορισμένες νέες εγγραφές την μέρα του αγώνα και αν υπάρχουν διαθέσιμα νούμερα . Καλό θα είναι όποιος επιθυμεί να έρθει χωρίς να έχει κάνει ηλεκτρονική εγγραφή να επικοινωνήσει με τα τηλέφωνα της οργάνωσης ή στο e-mail : nferetzakis@hotmail.com

Παράκληση για έγκαιρη προσέλευση (συνιστούμε περίπου στις 9:00) για την παραλαβή αριθμού έτσι ώστε να υπάρχει διαθέσιμος χρόνος για τεχνική ενημέρωση , προθέρμανση, και να δοθεί η εκκίνηση στην προγραμματισμένη ώρα στις 10:30.

hxonews

Covid 19 – Tσεκάρισμα πιστοποιητικών

Θα τηρηθούν όσα μέτρα προβλέπουν οι διατάξεις σχετικά . Παρακαλούμε να υπάρχει σε ετοιμότητα για τσεκάρισμα ένα από τα παρακάτω για να αποφεύγονται παρατεταμένοι συνωστισμοί : Με βάση την ισχύουσα ΚΥΑ και τις οδηγίες της Γενικής Γραμματείας Αθλητισμού για αθλητικά γεγονότα σε ανοιχτούς χώρους σχετικά με τον COVID-19, οι συμμετέχοντες θα να έχουν:

Πιστοποιητικό Εμβολιασμού

Ή Πιστοποιητικό Νόσησης (τελευταίων 6 μηνών)

Ή Μοριακό (PCR) τεστ (72ώρου)

Ή Rapid τεστ (48ώρου)

5. Καιρός

Ο καιρός αναφέρεται για την Κυριακή το πρωί καθαρός με ελαφριά νέφωση με θερμοκρασίες που θα κυμαίνονται από 16-17 ο C στο Μοναστηράκι (εκκίνηση) και είναι δύσκολο να πέσει κάτω από 12 ο C ακόμα και στο πιο υψηλότερο σημείο της διαδρομής στα 850 μ (7ο-10ο περίπου χλμ του αγώνα. Το μεσημέρι η θερμοκρασία θα κυμαίνεται στα χαμηλότερα τμήματα της διαδρομής περίπου 17ο C . Ο άνεμος δίνεται στα 2 -3 BF νότιος.

6. Σταθμοί τροφοδοσίας

Θα υπάρχουν 3 σταθμοί υδροδοσίας τροφοδοσίας . Ο 1ος σταθμός τροφοδοσίας θα είναι και 3ος αφού η διαδρομή θα περάσει κατά την επιστροφή από τον ίδιο σταθμό. Σε κάθε σταθμό θα υπάρχουν πλαστικά ποτήρια με ενεργειακό -ισοτονικό και νερό εκτός τα διάφορα σνάκς

Οποίος επιθυμεί όμως για περισσότερη σιγουριά και ασφάλεια και γνωρίζοντας περισσότερο τις προσωπικές του ανάγκες σε νερό , ενεργειακά κτλ, καλό θα είναι να φέρει μαζί τα απαραίτητα.

7. Σημεία καταγραφής

Ο κάθε αθλητής είναι υποχρεωμένος να έχει σε εμφανές σημείο τον αριθμό συμμετοχής έτσι ώστε να καταγράφεται στα σημεία ελέγχου και να μην κινδυνεύει να ακυρωθεί. Υπάρχουν 6 σημεία ελέγχου. Οποιος αθλητής δεν καταγραφεί σε κάποιο σημείο ελέγχου ακυρώνεται .

8. Εξοπλισμός-παπούτσια-Διαδρομή

Θεωρούμε ότι είναι απαραίτητη χρήση παπουτσιού για ορεινό τρέξιμο. Γενικά το πεδίο περιλαμβάνει κάθε είδους ποιότητα (χωμάτινο, βραχώδες, πετρώδες , δασικοί δρόμοι κτλ) . Επιτρέπεται η χρήση μπατόν .

Γενικά τα μονοπάτια είναι σε πολύ καλή κατάσταση στεγνά , χωρίς λάσπες.

Διαβάστε τα υψομετρικά προφίλ και τους πίνακες σταθμών τροφοδοσίας πριν την εκκίνηση εδώ .

Η σηματοδότηση έγινε με σπρέι πορτοκαλί και κορδέλες κόκκινο άσπρο καθώς και πινακίδες με βέλη διαφόρων χρωμάτων. Εχει γίνει επίσης χιλιομετρική σήμανση ανά χιλιόμετρο. Το πρώτα 4,3 χλμ είναι και τμήμα επιστροφής δηλαδή ταυτίζονται με τα τελευταία 4,3 χλμ . Αποφεύγετε να ρωτάτε τους εθελοντές διασώστες λεπτομέρειες για την διαδρομή. Δεν γνωρίζουν. Οι άνθρωποι γνωρίζουν μόνο τα σημεία που ελέγχουν και μόνο για αυτά είναι υπεύθυνοι να ενημερώνουν . Ακολουθήστε την σηματοδότηση παρά το ίχνος από αρχείο GPX που πιθανώς έχετε κατεβάσει στο ρολόι σας .

Ευχόμαστε να απολαύσετε αυτήν την υπέροχη διαδρομή σε ένα αγώνα που γίνεται για να διατηρήσει αυτή η μοναδική γωνιά της Κρήτης τον χαρακτήρα της.

Τρέχουμε στα μονοπάτια της Θρυπτής και στέλνουμε ένα ηχηρό μήνυμα εναντίωσης στην εγκατάσταση ανεμογεννητριών στους ορεινούς όγκους: "EΛΕΥΘΕΡΑ ΒΟΥΝΑ, ΧΩΡΙΣ ΑΙΟΛΙΚΑ"

hxonews

Διοργάνωση : Κίνημα Ενεργών Πολιτών Ιεράπετρας-Ελληνικός Ορειβατικό Σύλλογος Λασιθίου Πολιτιστικός Φυσιολατρικός Σύλλογος Θρυπτής . Υποστήριξη : Τοπική Κοινότητα Παχειάς Αμμου

Καλή αντάμωση

Νίκος Φερετζακης

Τεχνικός Υπεύθυνος Διοργάνωσης