ΤΕΙ , Νοσοκομείο ασφαλιστικά ταμεία στην Ανοιχτή Επιτροπή αγώνα Ιεράπετρας . Ραντεβού με την ΥΠΕ τις επόμενες ημέρες

10:23 π.μ. - Δευτέρα, 13 Μαρτίου 2017
10:03 π.μ. - Δευ, 13/23/2017
Image: ΤΕΙ , Νοσοκομείο ασφαλιστικά ταμεία στην Ανοιχτή Επιτροπή αγώνα Ιεράπετρας . Ραντεβού με την ΥΠΕ τις  επόμενες ημέρες

Τι αποφασίστηκε στη συνέλευση

Το ΤΕΙ Ιεράπετρας  , το μέλλον του  Νοσοκομείου και των ασφαλιστικών  ταμείων βρέθηκαν στο επίκεντρο της συζήτησης που έγινε το περασμένο Σάββατο στη συνεδρίαση της Ανοιχτή Επιτροπής Αγώνα Ιεράπετρας. Για τα αποτελέσματα της συνάντησης η κα Μαρία Κτιστάκη μίλησε στο hxonews.gr λέγοντας καταρχήν σε ότι αφορά στο ΤΕΙ ότι ήταν μια αρνητική εξέλιξη το ότι δεν συμπεριλήφθηκε  στο φετινό μηχανογραφικό αυτό όμως δεν σημαίνει ότι το θέμα του ΤΕΙ κλείνει αντιθέτως παραμένει ζωντανό και θα γίνει προσπάθεια για την ένταξή του στο μηχανογραφικό της επόμενης χρονιάς. 
Για το Νοσοκομείο θα επιδιωχθεί άμεσα συνάντηση , πριν την 25η Μαρτίου αν είναι δυνατόν, με την 7η Υγειονομική Περιφέρεια Κρήτης προκειμένου να υπάρξει ενημέρωση για το τι γίνεται με τις 2  μόνιμες θέσεις ιατρών στην Παθολογική κλινική όπως έχει δηλωθεί και να διευκρινιστεί με ποιον τρόπο θα καλυφθούν οι θέσεις αυτές. Συζητήθηκαν και τα προβλήματα στις λοιπές κλινικές και υπηρεσίες. Επίσης σε ότι έχει να κάνει με το Νοσοκομείο προβληματισμό προκαλούν τα όσα ακούγονται για την αναδιαμόρφωση των Οργανισμός , ποιες οι επιπτώσεις εάν ισχύσουν αυτά που λέγονται τι θα συνεπάγεται για τον αριθμό των γιατρών και του νοσηλευτικού προσωπικού και πως ο αριθμός αυτό θα καθορίζεται. 
 
Τέλος συζητήθηκε το θέμα των  ασφαλιστικών ταμείων και το ενδεχόμενο να υποβαθμιστούν οι υφιστάμενες υπηρεσίες και αποφασίστηκε να γίνει μια ανοιχτή πρόσκληση σε εργοδότες, εργαζόμενους, αγρότες κλπ προκειμένου να καταγραφούν οι επιπτώσεις από μια τέτοια εξέλιξη    και να υπάρχει μια επιχειρηματολογία στις όποιες διεκδικήσεις χρειαστεί να γίνουν. 
 
Η κα Κτιστάκη σχολίασε τέλος  ότι η προσέλευση στην συνέλευση δεν ήταν ιδιαίτερα μεγάλη ωστόσο  όμως  παραβρέθηκε κόσμος που δεν ήταν παλαιότερα τόσο ενεργός και αυτό δείχνει ότι υπάρχει ανησυχία για το τι θα γίνει με την Ιεράπετρα που συνεχώς αποψιλώνεται. Θα γίνει όμως και προσπάθεια ώστε να ενεργοποιηθεί ξανά ο κόσμος γιατί μόνο με αγώνα η Ιεράπετρα θα κρατήσει αυτά που δικαιούται. Αφού κλειστεί το ραντεβού με την ΥΠΕ και αποφασιστεί η ημερομηνία για τη συνάντηση για τα ασφαλιστικά ταμεία θα υπάρξει εκ νέου κάλεσμα προς όλο τον κόσμο από την πλευρά της Επιτροπής. 
Στη συνάντηση παραβρέθηκαν μεταξύ άλλων ο επικεφαλής της  μείζονος μειοψηφίας του δημοτικού συμβουλίου κ. Γιώργος Προϊστάκης και ο επικεφαλής της ελάσσονος κ. Μιχάλης Μαχαιράς ο οποίος είναι και μέλος της Επιτροπής Αγώνα