Ταξιδιώτες από... Ντουμπάι θετικοί στον κορωνοϊό

9:38 π.μ. - Δευτέρα, 4 Ιανουαρίου 2021
09:01 π.μ. - Δευ, 04/38/2021
Image: Ταξιδιώτες από... Ντουμπάι θετικοί στον κορωνοϊό

Ανησυχία επικρατεί στην χώρα μας μετά τον εντοπισμό δύο κρουσμάτων ανάμεσα στους Έλληνες που επέστρεψαν από το Ντουμπάι με τις πτήσεις που έγιναν το τριήμερο από τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα

Σε πτήσεις από Ντουμπάι Παρασκευή-Σάββατο-Κυριακή σε σύνολο 337 επιβατών έχουν βρεθεί 2 θετικά κρούσματα. Σύμφωνα με πληροφορίες, Παρασκευή 84 όλα αρνητικά, 123 Σάββατο με ένα θετικό και Κυριακη 130 με άλλο ένα θετικό.

H παρουσία πολλών διασήμων στο Ντουμπάι για την Πρωτοχρονιά και το γλέντι στο «Nammos Dubai», δεν έμεινε ασχολίαστη και από τον κυβερνητικό εκπρόσωπο, Στέλιο Πέτσα, ο οποίος επανέλαβε τους κανόνες επιστροφής τους, προκειμένου να τηρηθούν τα μέτρα κατά της διασποράς του κορωνοϊού εντός συνόρων.

«Έχουμε πει, ήδη, πριν από τα Χριστούγεννα ότι όποιος θα έρχεται από το εξωτερικό θα υποβάλλεται όχι μόνο σε PCR test 72 ωρών πριν έρθει, αλλά και σε rapid test στο αεροδρόμιο και θα μπαίνει και σε καραντίνα» ανέφερε, ενώ ουσιαστικά σημείωσε ότι το γεγονός ήταν αναμενόμενο: «Και αυτό, όχι για τους Έλληνες φοιτητές, που θα έρχονταν από το εξωτερικό να δουν τους γονείς τους, αλλά κυρίως για τους Έλληνες που ενώ δεν θα μπορούσαν να πάνε στην Αράχωβα ή σε άλλα θέρετρα, και θα ήθελαν να πάνε κάπου αλλού στο εξωτερικό. Επομένως, η καραντίνα δεν είναι κάτι καινούριο. Θα μπουν, λοιπόν, σε καραντίνα όσοι επιστρέφουν» και κατέληξε:

«Ευτυχώς, στα στοιχεία που είδαμε χθες, τα τεστ που έγιναν ήταν αρνητικά, δεν είδαμε θετικά κρούσματα. Αλλά παρόλα αυτά, επειδή μπορεί να επωάζεται ο ιός, θα μείνουν σε καραντίνα».

dikaiologitika.gr