Τα τρία πρώτα μέτρα της Κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ

3:51 μ.μ. - Τετάρτη, 10 Μαΐου 2023
03:05 μ.μ. - Τετ, 10/51/2023
Image: Τα τρία πρώτα μέτρα της Κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ

Η ανακοίνωση της Νομαρχιακής Επιτροπής

Ο Πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ -ΠΣ Αλέξης Τσίπρας ανακοίνωσε τις τρεις πρώτες άμεσες ενέργειες της νέας προοδευτικής κυβέρνησης, που απαντούν στα μεγάλα και πιεστικά προβλήματα της μεγάλης κοινωνικής πλειοψηφίας. 

  1. Αναστολή των πλειστηριασμών πρώτης κατοικίας έως ότου θεσμοθετηθεί και υλοποιηθεί το συνολικό σχέδιο, εντός λίγων μηνών, για ρύθμιση χρεών με προστασία πρώτης κατοικίας, επαγγελματικής στέγης και αγροτικής γης 
  1. Μείωση του ΦΠΑ στα τρόφιμα και τον μηδενισμό του σε συγκεκριμένα είδη πρώτης ανάγκης, ενώ θα προβλέπεται και η μείωση του Ειδικού Φόρου Κατανάλωσης στα καύσιμα στα κατώτερα ευρωπαϊκά επιτρεπτά όρια. 
  1. Κατάργηση της Ελάχιστης Βάσης Εισαγωγής προκειμένου να δοθεί «ανάσα» σε χιλιάδες μαθητές και γονείς και να μην αποκλειστούν άδικα άλλοι 20.000 υποψήφιοι από τα Πανεπιστήμια.

Τρία άμεσα μέτρα, που θα υλοποιηθούν με Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου, για να ανασάνει η κοινωνία, να σταματήσει η καταστροφική πολιτική Μητσοτάκη και να γίνει σαφές στη μεγάλη κοινωνική πλειοψηφία ότι η ζωή σε αυτή τη χώρα μπορεί να είναι αλλιώς. 

Με την ψήφο μας στον ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ φέρνουμε πίσω την ΕΛΠΙΔΑ ΣΤΗ ΧΩΡΑ.

ΝΟΜΑΡΧΙΑΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ

ΣΥΡΙΖΑ – ΠΡΟΟΔΕΥΤΙΚΗ ΣΥΜΜΑΧΙΑ ΛΑΣΙΘΙΟΥ