Τα τραγικά περιστατικά αναδεικνύουν την ανάγκη για ψυχολόγο στην Αστυνομία σε κάθε νομό της Κρήτης

9:40 π.μ. - Δευτέρα, 12 Ιουνίου 2023
09:06 π.μ. - Δευ, 12/40/2023
Image: Τα τραγικά περιστατικά αναδεικνύουν την ανάγκη για ψυχολόγο στην Αστυνομία σε κάθε νομό της Κρήτης

Ο Γενικός Γραμματέας της Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων νομού Λασιθίου μιλά στον Ηχώ 99,8

Με αφορμή τα τραγικά περιστατικά που συνέβησαν το περασμένο Σάββατο στον νομό Λασιθίου όταν δυο αστυνομικοί, ο ένας υπηρετούσε εκτός νομού, έδωσαν τέλος στη ζωή τους, ο Γενικός Γραμματέας της Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων Λασιθίου κ. Νίκος Καμινογιαννάκης μίλησε στον Ηχώ 99,8.

Εκφράζοντας καταρχάς τα συλλυπητήρια του και της Ένωσης στις οικογένειες των αστυνομικών. Για να προσθέσει ότι, για τα δυο περιστατικά, τα οποία δεν συνδέονται μεταξύ τους διενεργείτε προανάκριση και ΕΔΕ. Δεν συνδέονται τα δυο περιστατικά μεταξύ τους. Το επάγγελμα του αστυνομικού είναι ψυχοφθόρο.

Τα προβλήματα της καθημερινότητας είναι πολλά, ο χρόνος εργασίας έχει αυξηθεί κατακόρυφα και εδώ έρχεται να αναδειχθεί η ανάγκη στελέχωσης υπηρεσιών. Η εργασιακή πίεση και το άγχος έχουν αυξηθεί. Στην Κρήτη υπάρχουν δυο ψυχολόγοι στην Αστυνομία, ένας στα Χανιά και ένας στο Ηράκλειο. Είχαν δημιουργηθεί κάποιες επιτροπές οι οποίες πρέπει να λειτουργήσουν ξανά. Πρέπει να λειτουργήσουμε προληπτικά και όχι αφού εμφανιστεί ένα πρόβλημα.

Ζητάμε ο κάθε νομός να έχει τον δικό του ψυχολόγο. Ο κάθε συνάδελφος να μην διστάζει να ζητά στήριξη. Η εξέλιξη του Σαββάτου ήταν πολύ δύσκολη ήταν μαύρη μέρα για το Λασίθι, τόνισε μεταξύ άλλων..

Η ανακοίνωση της Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων νομού Λασιθίου.

«Μαύρη ημέρα για το Λασίθι.

Η είδηση της απροσδόκητης απώλειας τόσο του μέλους μας Ανθυπαστυνόμου ΜΙΧΑΗΛ Παναγιώτη όσο και του συναδέλφου Αστυφύλακα ΜΕΝΕΓΗ Αντωνίου βύθισε στο πένθος την αστυνομική οικογένεια.

Το Διοικητικό Συμβούλιο της Ένωσης μας συνεδρίασε εκτάκτως και αποφάσισε

Να εκφράσει τα θερμά και ειλικρινή συλλυπητήρια στις οικογένειες τους, στις οποίες θα σταθεί δίπλα σε ότι χρειαστούν.

Να παραβρεθεί ο πρόεδρος ΒΑΜΒΑΣΑΚΗΣ Μιχαήλ στην εξόδιο ακολουθία του μέλους μας Ανθυπαστυνόμου ΜΙΧΑΗΛ Παναγιώτη στον Ι.Ν. Αγίου Νικολάου Ιωαννίνων ως αντιπρόσωπος της Ένωσης μας.

Να κατατεθεί στεφάνι στη μνήμη του.

Να δημοσιευτεί το παρόν στον έντυπο και ηλεκτρονικό τύπο.

Καλό σας ταξίδι στις γειτονιές των Αγγέλων».