Τα θέματα που ανέδειξαν οι «Πολίτες Εν Δράσει» στο χθεσινό ΔΣ

11:01 π.μ. - Δευτέρα, 12 Οκτωβρίου 2015
11:10 π.μ. - Δευ, 12/01/2015
Image: Τα θέματα που ανέδειξαν οι «Πολίτες Εν Δράσει» στο χθεσινό ΔΣ

Τα σημαντικότερα θέματα σύμφωνα με τους «Πολίτες Εν Δράσει» στο δημοτικό συμβούλιο που πραγματοποιήθηκε χθες 9/12/2015.

Ακόμα μια φορά τέθηκε το θέμα του φράγματος Αποσελέμη όπου από την Παρασκευή υδροδοτείται ο δήμος Αγίου Νικολάου ενώ ο δήμος Ιεράπετρας δεν έχει διεκδικήσει ανταποδοτικά ούτε γνωρίζουμε τις επιπτώσεις.Ο επικεφαλής των «Πολιτών Εν Δράσει» κ. Μιχάλης Μαχαιράς τόνισε ότι θα το βρούμε μπροστά μας.
 
Για τις μειώσεις που είχε αναφερθεί ότι θα γίνουν στα τέλη του δήμου για τις ευπαθείς ομάδες, όπως ΑμεΑ, άνεργοι και λοιπά, ύψους 50% ο κ. Μαχαιράς είπε ότι δεν υπάρχει καμία τέτοια μείωση και ότι πρόκειται για παραπληροφόρηση. Στην επόμενη συνεδρίαση θα υπάρξει ψηφοφορία για να αποφασιστεί αν θα υπάρχουν τέτοιες μειώσεις.
 
Άλλο ένα θέμα κατά τον κ. Μαχαιρά είναι τα αδέσποτα όπου αποφασίστηκε να δοθεί ένα ποσό για να αντιμετωπιστεί το ζήτημα.
 
Με αγανάκτηση μίλησε ο κ. Μαχαιράς σχετικά με το ταξίδι του Δήμαρχου στην Αθήνα προκειμένου να παραστεί στο Παναγροτικό συλλαλητήριο πληρώνοντας για τα έξοδα 400€ περίπου, δε μπορεί το ταξίδι των αιρετών να κοστίζουν τέτοια ποσά. Όπως μας είπε χαρακτηριστικά ο Δήμαρχος πληρώθηκε για την παρουσία του στο συλλαλητήριο των αγροτών ενώ ο αντιδήμαρχος δεν πήρε τίποτα, είναι νόμιμο αλλα δεν είναι ηθικό.
 
Ένα ζήτημα που χρήζει μεγάλη προσοχή είναι οι παιδικές χαρές. Ο κ. Μαχαιράς είπε ότι δε μπορεί να κλείνουν παιδικές χαρές επειδή τίθεται θέμα νομιμοποίησης. Τόνισε ότι πρέπει να βρεθεί τρόπος να λειτουργήσουν με ασφάλεια οι παιδικές χαρές και να δρομολογηθούν λύσεις.

Συνέντευξη