Τα συγκριτικά πλεονεκτήματα της Ιεράπετρας ως τουριστικός προορισμός

12:01 μ.μ. - Δευτέρα, 20 Μαρτίου 2023
12:03 μ.μ. - Δευ, 20/01/2023
Image: Τα συγκριτικά πλεονεκτήματα της Ιεράπετρας ως τουριστικός προορισμός

Επιτέλους επισκέψιμο από φέτος το φρούριο Καλέ

Σε θέματα που αφορούν τον τουριστικό τομέα αναφέρθηκε σε συνέντευξή του στον Ηχώ 99,8 ο αντιπεριφερειάρχης Λασιθίου κ. Γιάννης Ανδρουλάκης.

Μίλησε για την μακραίωνη ιστορία της Ιεράπετρας που θα μπορούσε να αναδειχθεί μέσα από ένα πολυσυλλεκτικό μουσείο. Έκανε αναφορά στο φρούριο Καλέ εκτιμώντας ότι φέτος θα έχουν ολοκληρωθεί οι εργασίες συντήρησης και θα είναι επισκέψιμο. Πρόσθεσε ότι ολοκληρώθηκε μελέτη για ανασκαφές βόρεια του Μύρτους και σε συνεργασία με την εφορεία αρχαιοτήτων Λασιθίου αναζητείται χρηματοδότηση.

Ακόμη, χρηματοδοτούν τις επιπλέον ανασκαφές του ρωμαϊκού θεάτρου στην Ιεράπετρα. Επίσης στους στόχους είναι η ανάδειξη διαδρομών που ενώνουν οικισμούς και χωριά όπως ο δρόμος Κάτω Χωριό – Θρυπτή – Άγιος Ιωάννης. Αλλά και η αξιοποίηση της συνθήκης της Φλωρεντίας για την προστασία του τοπίου κάτι που μπορεί να εφαρμοστεί σε πολλές περιοχές του νομού.

Σχετικά με τη νήσο Χρυσή το ενδιαφέρον είναι δεδομένο και έχει να κάνει με την προστασία του φυσικού περιβάλλοντος σε συνδυασμό με την επισκεψιμότητα. Σε κάθε περίπτωση παρακολουθούν την προσπάθεια που γίνεται από την επιτροπή διαχείρισης αλλά και γενικότερα τις όποιες αποφάσεις αφορούν το νησί.

Μέσα σε όλα αυτά στόχος είναι η προβολή της Ιεράπετρας και γενικότερα του νομού Λασιθίου και των ξεχωριστών ιδιαιτεροτήτων του.

Ακούστε εδώ τον κ. Ανδρουλάκη