Τα σημεία ανακύκλωσης κενών συσκευασίας και φελιζόλ θερμοκηπίων στον Δήμο Ιεράπετρας

12:56 μ.μ. - Πέμπτη, 15 Σεπτεμβρίου 2022
12:09 μ.μ. - Πέμ, 15/56/2022
Image: Τα σημεία  ανακύκλωσης  κενών συσκευασίας και φελιζόλ θερμοκηπίων στον Δήμο Ιεράπετρας

Τι δήλωσε στον Ηχώ 99,8 η αντιδήμαρχος καθαριότητας Μαρία Ρουμελιωτάκη

Αν και σε μικρότερη ένταση το πρόβλημα με την ανακύκλωση συσκευασίας και φελιζόλ θερμοκηπίων παραμένει υπαρκτό στην αγροτική Ιεράπετρα.

Σύμφωνα με την αντιδήμαρχο καθαριότητας κα Μαρία Ρουμελιωτάκη τα τελευταία χρόνια έχουν γίνει κινήσεις σε θετική κατεύθυνση χρειάζεται όμως συνεργασία μεταξύ των εμπλεκόμενων ώστε να περιοριστεί ακόμη περισσότερο το φαινόμενο. Επεσήμανε ότι οι συνεταιρισμένοι παραγωγοί μπορούν να απευθύνονται στον συνεταιρισμό ή την ομάδα παραγωγών που έχουν δρομολογήσει ενέργειες για την ανακύκλωση αυτών των ειδών όπως ο συνεταιρισμός Ανατολή και τις επόμενες ημέρες και ο συνεταιρισμός Νότος.

Τώρα για τους αγρότες που δεν είναι οργανωμένοι – συνεταιρισμένοι θα πρέπει είτε με δική τους ευθύνη να μεριμνήσουν είτε σε συνεργασία με τα φυτώρια τα περισσότερα εκ των οποίων συνεργάζονται με ιδιώτη ανακυκλωτή που υποδεικνύει σημεία εναπόθεσης από τα οποία γίνεται αποκομιδή από τον ίδιο.

Εκτός όμως από τα θερμοκηπιακά υπολείμματα ένα μεγάλο πρόβλημα είναι η ρήξη ογκωδών αντικειμένων σε διάφορα σημεία του δήμου όπου δημιουργούνται μικρές παράνομες χωματερές με όποιους κινδύνους εγκυμονεί αυτό. Η κα αντιδήμαρχος κάλεσε τους πολίτες να σεβαστούν το περιβάλλον και εάν θέλουν να πετάξουν ογκώδη αντικείμενα να επικοινωνούν με την υπηρεσία για ενημέρωση.