Τα πρώτα χιόνια σε Σελάκανο και Μάλλες

9:20 π.μ. - Δευτέρα, 6 Φεβρουαρίου 2023
09:02 π.μ. - Δευ, 06/20/2023
Image: Τα πρώτα χιόνια σε Σελάκανο και Μάλλες

Προσοχή χρειάζονται αντιολισθητικές αλυσίδες στο ορεινό οδικό δίκτυο

Επιτέλους μύρισε χειμώνας στην Ιεράπετρα όπου από το πρωί βρέχει ενώ στις περισσότερες ορεινές περιοχές του Δήμου και στα ορεινά χωριά έχει πέσει χιόνι για αυτό και απαιτείται μεγάλη προσοχή από κατοίκους και οδηγούς. Αλλά και από όσους θελήσουν να ανέβουν στα ψηλά για να απολαύσουν το χιονισμένο τοπίο.

hxonews
hxonews

Η πρόεδρος της τοπικής κοινότητας Μαλλών κα Μαρία Βολυράκη μίλησε στον Ηχώ δίνοντας την εικόνα σήμερα το πρωί λέγοντας ότι χιόνι έπεσε και μέσα στο χωριό ωστόσο οι δρόμοι είναι ανοιχτοί. Απαιτείται σε κάθε περίπτωση οι οδηγοί να έχουν προμηθευτεί αντιολισθητικές αλυσίδες. Εξάλλου είναι υποχρεωτικό. Οι κάτοικοι στις Μάλλες ήταν προετοιμασμένοι. Το περιμέναμε, το χρειαζόμαστε κιόλας, να ανοίξουν οι πηγές, τα ρυάκια τα ποτάμια, να έχουμε νερό.

Ακούστε εδώ την κα Βολυράκη

Στο Σελάκανο τώρα, η περιοχή έχει καλυφθεί από χιόνι. Ο δρόμος είναι ανοιχτός μέχρι το Χριστό. Από εκεί και πέρα όμως προς το δάσος και τον οικισμό του Σελακάνου ψηλά, ίσως να υπάρχει πρόβλημα γιατί το χιόνι εξακολουθεί να πέφτει. Το νερό, το χιόνι ,τα περιμέναμε και τα θέλαμε γιατί πέρασε ο χειμώνας που ήταν σαν καλοκαίρι και δεν θα είχαμε νερό, μας είπε και ο πρόεδρος κ. Αιμίλιος Πετσαγκουράκης. Πρόσθεσε ότι οι κάτοικοι ήταν ενήμεροι, οπότε εφοδιάστηκαν κατάλληλα. Εξέφρασε πάντως την ανησυχία του για έναν κτηνοτρόφο που είχε κάποια προβλήματα υγείας και δεν υπάρχει δυνατότητα επικοινωνίας μαζί του γιατί στο σημείο που είναι η στάνη, δεν υπάρχει σήμα.

Ακούστε εδώ τον κ. Πετσαγκουράκη

hxonews

*φωτογραφίες Δέσποινα Καπαράκη