Τα προβλήματα των αγροτών στη συνάντηση Ι. Πλακιωτάκη με τον Αγρ. Σύλλογο Σητείας

9:07 π.μ. - Τετάρτη, 1 Αυγούστου 2018
09:08 π.μ. - Τετ, 01/07/2018
Image: Τα προβλήματα των αγροτών στη συνάντηση Ι. Πλακιωτάκη με τον Αγρ. Σύλλογο Σητείας

Στην συνάντηση συμμετείχαν ο Δήμαρχος Σητείας Θ. Πατεράκης ο πρόεδρος του Δ.Σ. Ιωάννης Δρακάκης και ο πρόεδρος της Τ.Κ. Απιδίων Μιχάλης Καβαλαράκης

 
Ο Ενιαίος Αγροτικός Σύλλογος Αγροτικών Δραστηριοτήτων Δήμου Σητείας στο πλαίσιο μιας σειράς συναντήσεων που έχει προγραμματίσει με βουλευτές και πολιτευτές του νομού για συζήτηση και ανάδειξη των σοβαρών προβλημάτων που έχουν προκύψει με φορολογικό , ασφαλιστικό και έργων υποδομών του αγροτικού τομέα είχαν συνάντηση την παρασκευή 5/01/2018 στην έδρα του συλλόγου με τον βουλευτή νομού Λασιθίου κύριο Ιωάννη Πλακιωτάκη.
 
Στην συνάντηση συμμετείχαν ο Δήμαρχος Σητείας Θεόδωρος Πατεράκης ο πρόεδρος του δημοτικού συμβούλιου Ιωάννης Δρακάκης και ο πρόεδρος τοπικής κοινότητας Απιδίων Μιχάλης Καβαλαράκης.
 
«Εγινε μια σωστή και τεκμηριωμένη συζήτηση για όλα τα παραπάνω Θέματα και τα συμπεράσματα που βγήκαν από τον κύριο Πλακιωτάκη και όλους τους παρευρισκόμενους είναι ότι ο αγροτικός κλάδος οδηγείτε στην εξαθλίωση.
Οι προτάσεις του συλλόγου για να συνεχίσουν να υπάρχουν αγρότες είναι
1) Η απεξάρτηση του ΕΦΚΑ από το εισόδημα.
2) Μείωση του φορολογικού συντελεστή.
3) Η κατάργηση της προκαταβολής φόρου.
4) Επίσπευση των έργων υποδομών που χρονίζουν.
 
Οι προσπάθειες του συλλόγου μας για συνεργασία με τους υπόλοιπους συλλόγους της Κρήτης και κατεπαικταση της υπόλοιπης Ελλάδας συνεχίζονται και Θα ζητήσουμε από όλους ειλικρινή τοποθέτηση και στήριξη των παραπάνω .
Ο Ενιαίος Αγροτικός Σύλλογος Αγροτικών Δραστηριοτήτων Δήμου Σητείας Θέλει να ευχαριστήσει όλους όσους παραβρεθήκαν στην συνάντηση.
 
Ας ευχηθούμε ότι το νέο έτος Θα κάνει τα όνειρα όλου του κόσμου πραγματικότητα και Θα σκορπίσει ευτυχία και υγεία.