Τα ονόματα που «παίζουν» για υποψήφιοι του ΣΥΡΙΖΑ στο Λασίθι

12:09 μ.μ. - Δευτέρα, 21 Νοεμβρίου 2022
12:11 μ.μ. - Δευ, 21/09/2022
Image: Τα ονόματα που «παίζουν» για υποψήφιοι του ΣΥΡΙΖΑ στο Λασίθι

Τι απαντά ο Γιώργος Καλλιντέρης συντονιστής της ΝΕ ΣΥΡΙΖΑ – Τι είπε για το Νοσοκομείο Ιεράπετρας

Ο συντονιστής της ΝΕ ΣΥΡΙΖΑ κ. Γιώργος Καλλιντέρης μίλησε στον Ηχώ 99,8 απαντώντας σε ερωτήματα αναφορικά με το εάν υπάρχουν νεότερα για τους υποψήφιους από το Λασίθι για τις επικείμενες εθνικές εκλογές και εάν ισχύουν οι πληροφορίες για τα ονόματα που ακούγονται και πιο συγκεκριμένα για τους Εμμ Θραψανιώτης νυν Βουλευτής, Πελαγία Πετράκη πρώην Αντιπεριφερειάρχης Εμμ, Καλαϊτζάκης Δικηγόρος θα είναι υποψήφιοι. Ο κ. Καλλιντέρης δεν επιβεβαίωσε ούτε διέψευσε τις πληροφορίες Είπε ωστόσο ότι υπάρχει ενδιαφέρον από πρόσωπα, πολλά ονόματα ακούγονται, σε κάθε περίπτωση πάντως το κόμμα θα αποφασίσει την σύνθεση του ψηφοδελτίου με βάση την πρόταση της Νομαρχιακής Επιτροπής. Σίγουρα το επόμενο διάστημα δεν θα πλήξουμε, είπε ο κ. Καλλιντέρης ο οποίος έκανε στο σημείο ιδιαίτερη αναφορά στο θέμα των υποκλοπών.

Εν συνεχεία τοποθετήθηκε για την πρόσφατη επίσκεψη αντιπροσωπείας Ιεράπετρας στο Υπουργείο Υγείας για το Νοσοκομείο, μετά και την ανακοίνωση από την Οργάνωση Μελών Ιεράπετρας - ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ(δείτε παραπάτω) . Όπως είπε ο κ. Καλλιντέρης , ο γενικότερος στόχος της κυβέρνησης είναι η ιδιωτικοποίηση της υγείας και αυτό φαίνεται από τη στάση της απέναντι στα περιφερειακά νοσοκομεία, με υποστελέχωση, υποχρηματοδότηση, με μια ρουσφετολογία όπως διαφαίνεται μέσα από του τρόπου που γίνονται οι διορισμοί στις Διοικήσεις. Εμείς ως ΣΥΡΙΖΑ πρεσβεύουμε το, δημόσια, δωρεάν, για όλους. Με την ιδιωτικοποίηση, η επιβάρυνση της κοινωνίας και της οικονομίας θα είναι καταστροφική.

Ακούστε εδώ τα όσα δήλωσε 

-

Η ανακοίνωσή της η Οργάνωση Μελών Ιεράπετρας - ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ « Με την επίσκεψη που οργάνωσε ο Δήμαρχος Ιεράπετρας στο Υπουργείο Υγείας προσπάθησε να σταματήσει την κινητοποίηση του λαού της Ιεράπετρας για το Νοσοκομείο μας που καταρρέει.

Μεθόδευσε την πρόσκληση ώστε να αποκλείσει τον Βουλευτή Λασιθίου του ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ Μανόλη Θραψανιώτη, τους εργαζόμενους του Νοσοκομείου αλλά και κάθε φορέα της Ιεράπετρας που διεκδικεί την επαρκή, ασφαλή και δωρεάν λειτουργία του Νοσοκομείου Ιεράπετρας για όλους. Και όσους ειδοποίησε, τους ενημέρωσε την τελευταία στιγμή! Απαξίωσε την Επιτροπή που είχε συγκροτηθεί και έστησε μια προεκλογική φιέστα για την κυβέρνηση.

Στόχος ήταν να συγκαλύψει τις ευθύνες της κυβέρνησης της ΝΔ και του Βουλευτή Ι. Πλακιωτάκη για την κατάσταση που επικρατεί στο νοσοκομείο και να καλλιεργήσει απατηλές προσδοκίες, για να σταματήσει ο αγώνας των Γεραπετριτών, ενόψει της προεκλογικής περιόδου.

Οι υποσχέσεις που κέρδισε ήταν 3 επικουρικοί (που δεν βρίσκονται!), κάλυψη εφημεριών από άλλα νοσοκομεία (τους περισσεύουν γιατροί εκεί!) και χρηματοδότηση για έργα στα ΤΕΠ (αν υπάρχουν οι μελέτες!). Καμία μόνιμη πρόσληψη, μόνο αόριστες υποσχέσεις για το μέλλον.

Την ώρα που οι μισές κλινικές δεν λειτουργούν, οι γιατροί φεύγουν και το νοσοκομείο είναι στο χάος, μετά την καταστροφική διοίκηση Καλλιονάκη, ο κ. Δήμαρχος περιμένει να ψηφιστεί το νομοσχέδιο της κυβέρνησης που βάζει ταφόπλακα στον δημόσιο και δωρεάν χαρακτήρα του ΕΣΥ και μας γυρίζει πίσω στη δεκαετία του '60 και του΄70, για να “σωθεί” το Νοσοκομείο της Ιεράπετρας. Η ιδιωτικοποίηση της υγείας, είναι ο διακηρυγμένος στόχος της κυβέρνησης της ΝΔ και το νομοσχέδιο αυτό ακριβώς εξυπηρετεί: Υγεία μόνο για όσους έχουν να πληρώσουν.

Το ίδιο έργο είχε ξαναπαιχτεί και το 2012 – 2014, όταν άφηναν το Νοσοκομείο να καταρρεύσει, χωρίς διοικητή, για να το απαξιώσουν. Ο αγώνας των Γεραπετριτών και η πολιτική αλλαγή με την κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ, έσωσε τότε το νοσοκομείο. Με τη στελέχωση, την τροποποίηση του οργανισμού, με την αποπληρωμή των χρεών και με τον σύγχρονο εξοπλισμό που εξασφάλισε η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ, μπόρεσε να αναδείξει τη σημασία του για τη μεγάλη περιοχή που καλύπτει.

Ο αγώνας για Δημόσια, Δωρεάν και Αξιοπρεπή Υγεία για Όλους είναι ενάντια στην πολιτική της κυβέρνησης της ΝΔ, και μόνο η γρήγορη ανατροπή της μπορεί να σταματήσει τη διάλυση και του Νοσοκομείου Ιεράπετρας».