Τα κυριότερα θέματα προς συζήτηση στην ΚΕΔΕ που θα θέσει ο Α. Πανταζής

11:35 π.μ. - Τρίτη, 4 Ιουνίου 2024
11:06 π.μ. - Τρί, 04/35/2024
Image: Τα κυριότερα θέματα προς συζήτηση στην ΚΕΔΕ που θα θέσει ο Α. Πανταζής

Μίλησε στον Ηχώ 99,8 για εργάτες γης, ενεργειακό και λειψυδρία

Με αφορμή τη συμμετοχή του κ. Αργύρη Πανταζή, μέλους της παράταξης "Δήμος Ιεράπετρας - Προοπτική για το μέλλον", στην Επιτροπή Ανάπτυξης του Πρωτογενή Τομέα της ΚΕΔΕ ο ίδιος μίλησε στον αέρα του Ηχώ 99,8 για τα σοβαρά θέματα που απασχολούν τον πρωτογενή τομέα και τα οποία θα θέσει προς συζήτηση στην επιτροπή.

Το πρώτο θέμα που ανέδειξε στην επιτροπή ο κ. Πανταζής ήταν αυτό της έλλειψης των εργατών γης. Το πρόβλημα ξεκίνησε από τον πρωτογενή τομέα και σήμερα πλήττει και τον τουρισμό ο οποίος επίσης αντιμετωπίζει σοβαρό πρόβλημα λόγω έλλειψης εργατικού δυναμικού. Η ΚΕΔΕ έχει αναδείξει το θέμα στο παρελθόν με τεκμηριωμένες προτάσεις ωστόσο δεν υπάρχει αποτέλεσμα, με τις ευθύνες να βαραίνουν την εκάστοτε κυβέρνηση. Ο κ. Πανταζής δήλωσε ότι θα συνεχίσει να ασκεί πιέσεις για το συγκεκριμένο θέμα καθώς οι μετακλήσεις εργατών γης από τρίτες χώρες ακυρώνονται κατά 90% με το κόστος να επιβαρύνει τους παραγωγούς. Η κυβέρνηση οφείλει να ελέγχει τους αρμόδιους φορείς ώστε να γίνονται σωστά οι διαδικασίες και να μην υπάρχουν καθυστερήσεις και ακυρώσεις εις βάρος των πολιτών.

Το δεύτερο θέμα που έθεσε στην επιτροπή είναι αυτό της αλματώδους αύξησης του ενεργειακού κόστους στον πρωτογενή τομέα. Η κυβέρνηση ανταποκρίθηκε καλύτερα σε αυτό το θέμα αφού νομοθέτησε την ενίσχυση για τα ενεργειακά τιμολόγια κάτι που σήμερα βέβαια δεν ισχύει. Την επόμενη εβδομάδα ο κ. Πανταζής θα μεταβεί στην Αθήνα όπου θα επαναφέρει το θέμα της ενεργειακής κρίσης. Το κόστος της ενέργειας παραμένει ακριβό για αυτούς που διαμορφώνουν τα αναπτυξιακά δεδομένα στη χώρα μας.

Τέλος, όσων αφορά το θέμα της λειψυδρίας ο κ. Πανταζής ανέφερε ότι τόσο η προσαγωγός διώρυγα του Μύρτου όσο και τα συνοδά έργα έπρεπε να έχουν ολοκληρωθεί εδώ και χρόνια με τις συνεχείς καθυστερήσεις να έχουν ως αποτέλεσμα την αύξηση του κόστους κατά 4.000.000 ευρώ. Οι αρμόδιοι φορείς πρέπει να αναλάβουν τις ευθύνες τους ώστε όλα τα έργα να προχωρήσουν και να ολοκληρωθούν άμεσα.