Τα γεραπετρίτικα κηπευτικά στις μεγαλύτερες εκθέσεις της Ευρώπης

11:04 π.μ. - Πέμπτη, 13 Φεβρουαρίου 2020
11:02 π.μ. - Πέμ, 13/04/2020
Image: Τα γεραπετρίτικα κηπευτικά στις μεγαλύτερες εκθέσεις της Ευρώπης

Ο Διευθυντής του Α. Σ. Ανατολή Σπύρος Σιγουράκης στον Ηχώ για την εμπειρία συμμετοχής στην έκθεση Fruitlogistica

Επτά συνεταιρισμοί της Κρήτης υλοποιούν το πρόγραμμα «Vegiterraneo» το οποίο τρέχει εδώ και 3 χρόνια και σκοπό είχε μέσα από μια σειρά δράσεων, συμμετοχή σε εκθέσεις κ.α. να ενημερώσει για την ποιότητα των κρητικών κηπευτικών και τα στοιχεία που τα κάνουν να ξεχωρίζουν όπως είναι η διατροφική αξία και ποιότητά τους.

hxonews

-

hxonews

-

Συντονιστής της προσπάθειας ο Αγροτικός Συνεταιρισμός Ανατολή. Ο Διευθυντής κ. Σπύρος Σιγουράκης μίλησε στον Ηχώ 99,8 για το πρόγραμμα και τη συμμετοχή τους σε διάφορες εκθέσεις όπως πρόσφατα την έκθεση Fruitlogistica. Όπως είπε στόχος είναι η διάθεση προϊόντων σε αγορές του εξωτερικού καλύπτοντας παράλληλα ανάγκες της εγχώριας αγοράς. Τα προϊόντα που κυρίως διατίθενται είναι πιπεριά κέρατο, διάφορες ποικιλίες τομάτας και αγγούρι.

hxonews

-

Στο πλαίσιο αυτό συμμετέχουν σε εκθέσεις του εξωτερικού προωθώντας τα κρητικά προϊόντα, αναζητώντας νέες αγορές και κλείνοντας συμφωνίες. Επιπλέον είναι μια καλή ευκαιρία για ανταλλαγή απόψεων και προτάσεων με ανθρώπους από άλλες χώρες. Είναι σημαντικό να αναδειχθούν τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά των προϊόντων, η ποιότητα τους, το ότι οι παραγωγοί καλλιεργούν αξιοποιώντας σύγχρονες μεθόδους, με τη χρήση εντόμων, παράγοντας πιστοποιημένα προϊόντα Θα πρέπει αυτό να επικοινωνείτε με κάθε τρόπο για να βρίσκουν τα προϊόντα μας περισσότερο χώρο στα ευρωπαϊκά ράφια, τόνισε ανάμεσα σε άλλα ο κ. Σιγουράκης.

hxonews

-

Τέλος σχολίασε την πορεία των κηπευτικών και πως διαμορφώνονται οι τιμές καθώς και ποιοι είναι οι παράγοντες που τις επηρεάζουν.

Ακούστε εδώ τη συνέντευξη του κ. Σιγουράκη: