Τα βήματα για την ένταξη στο Μεταφορικό Ισοδύναμο

12:33 π.μ. - Παρασκευή, 21 Ιουνίου 2019
12:06 π.μ. - Παρ, 21/33/2019
Image: Τα βήματα για την ένταξη στο Μεταφορικό Ισοδύναμο

Απαντήσεις από τον περιφερειακό σύμβουλο Γ. Γουλιδάκη, Οικονομολόγο

Σε καίρια ερωτήματα σχετικά με το Μεταφορικό Ισοδύναμο απαντά  μιλώντας στον Ηχώ 99,8 ο περιφερειακός σύμβουλος  κ. Γιάννης Γουλιδάκης, οικονομολόγος. 
 
Tο μέτρο αφορά τους κλάδους εμπορίου-μεταποίησης-τουριστικών καταλυμάτων. Η εφαρμογή του μεταφορικού ισοδύναμου επιχειρεί να εναρμονίσει το υψηλό κόστος μετακίνησης εμπορευμάτων, από και προς τα νησιά, σε σχέση με το κόστος των χερσαίων μετακινήσεων. Το Αντιστάθμισμα Νησιωτικού Κόστους (Α.ΝΗ.ΚΟ) θα αποδίδεται στις επιχειρήσεις που έχουν έδρα στα νησιά και είναι εγγεγραμμένες στο αντίστοιχο νησιωτικό επιμελητήριο. Μετά από συντονισμένες προσπάθειες και τη συνεργασία των 4 Επιμελητηρίων του νησιού και η Κρήτη εντάχθηκε στο Μεταφρικό Ισοδύναμο και έτσι από  1ης Ιουλίου 2019 μειώνεται το κόστος ακτοπλοϊκής μεταφοράς για αγροτικά, μεταποιημένα και ξενοδοχειακά προϊόντα και εμπορεύματα, που διακινούνται από και προς την Κρήτη.
 
Ως προς τις διαδικασίες ο  δικαιούχος, για μια και μόνο φορά, θα χρειαστεί να ακολουθήσει 3 βήματα:
 
1. κάνει εγγραφή με τους κωδικούς TAXIS 
2. συμπληρώνει τα προσωπικά του στοιχεία και δίνει έναν τραπεζικό λογαριασμό (IBAN) στον οποίο θα του πιστώνονται τα χρήματα που δικαιούται από την εφαρμογή του μέτρου
3. άμεσα εκδίδεται ο Μοναδικός Αριθμός Νησιώτη, ο οποίος είναι προσωπικός και ισχύει άπαξ.
 
Ακούστε εδώ αναλυτικά τον κ. Γουλιδάκη: