Τα βιβλία θα δοθούν κανονικά στους φοιτητές, λέει ο υπουργός

3:58 μ.μ. - Σάββατο, 10 Ιουνίου 2017
03:06 μ.μ. - Σάβ, 10/58/2017
Image: Τα βιβλία θα δοθούν κανονικά στους φοιτητές, λέει ο υπουργός

Τη βεβαιότητα ότι θα διανεμηθούν κανονικά τα βιβλία στους φοιτητές για το τρέχον ακαδημαϊκό έτος, εξέφρασε ο υπουργός Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων, Κώστας Γαβρόγλου

Ο κ. Γαβρόγλου μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό 24/7 ανέφερε, ότι το υπουργείο ήδη έχει πλάνο στην περίπτωση που οι εκδότες σκληρύνουν τη στάση τους, τους κάλεσε, ωστόσο, να κατεβάσουν τους τόνους. «Έχουμε αποφασίσει ποια θα είναι τα βήματά μας. Θα παρακαλούσα όμως τους εκδότες να μην οξύνουν την κατάσταση και να διαβεβαιώσω ότι πάση θυσία τα βιβλία θα διανεμηθούν στους φοιτητές», είπε χαρακτηριστικά ο κ. Γαβρόγλου.
 
Ο Υπουργός Παιδείας επεσήμανε ότι η απόφαση του Συλλόγου Εκδοτών Επιστημονικών Βιβλίων (ΣΕΕΒΙ) να αναστείλει τη διανομή συγγραμμάτων στερείται νομικής βάσης. «Στη σύμβαση που έχουν υπογράψει οι εκδότες, δεν αναφέρεται πουθενά ότι εάν καθυστερήσει το υπουργείο τις πληρωμές, αναστέλλεται η διανομή τους στα Ανώτατα Ιδρύματα. Δεν υπάρχει καμία νομική δικαιολογία σε όλο αυτό. Ας το θεωρήσουμε λοιπόν ως καλοπροαίρετη πίεση, προκειμένου να επιταχυνθούν οι διαδικασίες αποπληρωμής», ανέφερε ο κ. Γαβρόγλου και συμπλήρωσε ότι το ύψος της οφειλής αγγίζει περίπου τα 50 εκατ. ευρώ.
 
Πηγή: ekriti.gr