Τα αίτια της βαριάς ήττας του ΣΥΡΙΖΑ –ΠΣ σύμφωνα με τον Γ. Καλλιντέρη

11:13 π.μ. - Τρίτη, 23 Μαΐου 2023
11:05 π.μ. - Τρί, 23/13/2023
Image: Τα αίτια της βαριάς ήττας του ΣΥΡΙΖΑ –ΠΣ σύμφωνα με τον Γ. Καλλιντέρη

Στόχος στις επόμενες εκλογές η συγκρότηση ενός ισχυρού αριστερού πόλου απέναντι στη Ν.Δ

Το εκλογικό αποτέλεσμα της 21ης Μαΐου σχολίασε σε συνέντευξη που παραχώρησε στον Ηχώ 99,8 ο γραμματέας της Νομαρχιακής του ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ στον νομό Λασιθίου κ. Γ. Καλλιντέρης.

Όπως είπε είναι μια δύσκολη περίοδος για τον ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ με πολλούς να είναι οι παράγοντες που επηρέασαν το αποτέλεσμα και έδωσαν τέτοια ποσοστά στη Ν.Δ. και τη βαριά ήττα στον ΣΥΡΙΖΑ. Οι παράγοντες αυτοί έχουν να κάνουν με τα εξής. Υπάρχει μια μεγάλη συντηρητική στροφή στην Ευρώπη που ταυτίζεται με έναν εθνικισμό. Βλέπουμε και την Ελλάδα να μπαίνει σε αυτή την κατεύθυνση με τους χειρότερους όρους. Υπάρχει επίσης φόβος στον Ευρωπαίο και τον Έλληνα πολίτη για την υποβάθμιση της ζωής του.

Επιπλέον εμείς ως ΣΥΡΙΖΑ δεν κάναμε σωστά τη δουλειά μας και δεν καταφέραμε να δώσουμε ένα εναλλακτικό σχέδιο. Θολώσαμε τα νερά και χάσαμε τους νέους και τους αναποφάσιστους. Η προσπάθεια του ΣΥΡΙΖΑ να συσπειρώσει όσο το δυνατόν περισσότερες δυνάμεις απέναντι στον Μητσοτάκη δεν είχε το επιθυμητό αποτέλεσμα και ίσως με τον τρόπο που έγινε να λειτούργησε τελικά ως αντίπαλο δέος ενισχύοντας τον παλιό δικομματισμό. Ένας ακόμη παράγοντας είναι ότι η ΝΔ έθεσε σε λειτουργία ένα σύστημα συγκροτημένου πελατειακού κράτους με συγκεκριμένους μηχανισμούς.

Από εδώ και πέρα στους στόχους είναι η συγκρότηση ενός ισχυρού αριστερού πόλου απέναντι στη Ν.Δ, είπε ανάμεσα σε άλλα ο κ. Καλλιντέρης.

Ακούστε εδώ τη συνέντευξη