Τα αιτήματα των εργαζομένων του Νοσοκομείου Ιεράπετρας στον Κοντοζαμάνη

9:39 π.μ. - Τρίτη, 9 Φεβρουαρίου 2021
09:02 π.μ. - Τρί, 09/39/2021
Image: Τα αιτήματα των εργαζομένων του Νοσοκομείου Ιεράπετρας στον Κοντοζαμάνη

Παρέδωσαν στον Αναπληρωτή Υπουργό ογκώδη φάκελο που περιείχε αναλυτικά στοιχεία για όλα όσα αναφέρονταν επιγραμματικά στην καταγγελία του Συλλόγου κατά του Αν. Διοικητή

"Συνάντηση με τον Αναπληρωτή Υπουργό Υγείας, κo Βασίλη Κοντοζαμάνη, είχαν στις 8/2/21 εκπρόσωποι του Δ.Σ. του Συλλόγου των Εργαζομένων του Νοσοκομείου Ιεράπετρας , στα πλαίσια της περιοδείας του στην Κρήτη, κατά την επίσκεψη του στο Γ.Ν. Λασιθίου, στην Οργανική Μονάδα της Έδρας, στον Άγιο Νικόλαο.

Μαζί με τους εκπροσώπους των εργαζομένων παρευρέθηκε και η Αντιδήμαρχος κα Μαρία Ρουμελιωτάκη η οποία είχε κατ’ ιδίαν συνάντηση με τον Αναπληρωτή Υπουργό μεταφέροντας του τη θέση της Δημοτικής αρχής, που ήταν και είναι στο πλευρό των εργαζομένων, για το καλό του Νοσοκομείου, προς όφελος των πολιτών.

Στο σύντομο χρονικό διάστημα που τους διατέθηκε, οι εκπρόσωποι των εργαζομένων:

Επισήμαναν την ανάγκη ισχυρής δημόσιας υγείας, ανάγκη που άλλωστε ανέδειξε η διαχείριση της πανδημίας

Τόνισαν την αναγκαιότητα τροποποίησης και ενίσχυσης του Οργανισμού και την επαναφορά του αυτοδιοίκητου

Ζήτησαν την κάλυψη των κενών οργανικών θέσεων και την μονιμοποίηση όλου του επικουρικού προσωπικού το οποίο με συνεχώς ανανεούμενες συμβάσεις, καλύπτει πάγιες ανάγκες του νοσοκομείου πάνω από 3 χρόνια

Ανέφεραν ότι οι προσλήψεις επικουρικού προσωπικού covid, δεν κάλυψαν τις ουσιαστικές ανάγκες διαχείρισης της πανδημίας, με αποτέλεσμα η στελέχωση για τις ανάγκες του covid να πραγματοποιείται με μόνιμο και έμπειρο προσωπικό που μέχρι πρότινος κάλυπταν καίριες ανάγκες άλλων τμημάτων.

Παρέδωσαν στον Αναπληρωτή Υπουργό ογκώδη φάκελο που περιείχε αναλυτικά στοιχεία για όλα όσα αναφέρονταν επιγραμματικά στην καταγγελία του Συλλόγου κατά του Αν. Διοικητή στις 23/12/20.

Ο Αναπληρωτής Υπουργός Υγείας, κoς Βασίλης Κοντοζαμάνης φάνηκε γνώστης όλων των ζητημάτων που αφορούν το νοσοκομείο μας και καθησύχασε ότι οι λύσεις για τα προβλήματα έχουν δρομολογηθεί", καταλήγει το δελτίο τύπου του Συλλόγου εργαζομένων του Νοσοκομείου Ιεράπετρας.