Σύσκεψη με τους Προέδρους των Τ.Ε.Ο.Β. Ν. Λασιθίου για την υπέρογκη αναπροσαρμογή των τιμολογίων της ΔΕΗ

2:09 μ.μ. - Πέμπτη, 23 Σεπτεμβρίου 2021
02:09 μ.μ. - Πέμ, 23/09/2021
Image: Σύσκεψη με τους Προέδρους των Τ.Ε.Ο.Β. Ν. Λασιθίου για την υπέρογκη αναπροσαρμογή των τιμολογίων της ΔΕΗ

Το δελτίο τύπου της Π.Ε. Λασιθίου

Πραγματοποιήθηκε σήμερα, στο κτήριο της Π.Ε. Λασιθίου (αίθουσα Αντώνη Στρατάκη) , μετά από πρόσκληση του Αντιπεριφερειάρχη Π.Ε. Λασιθίου, Γιάννη Γουλιδάκη, σύσκεψη με τους Προέδρους των Τ.Ε.Ο.Β. Νομού Λασιθίου, με κυρίαρχο θέμα συζήτησης την υπέρογκη αναπροσαρμογή των τιμολογίων της ΔΕΗ

Οι ανατιμήσεις στην χρήση ενέργειας, θα έχουν αλυσιδωτές συνέπειες στην αύξηση ανά κυβικό μέτρο νερού από 40 έως 50 λεπτά με μέση μέχρι σήμερα τιμή για τον Νομό Λασιθίου τα 20 λεπτά.

Η παράλληλη υπέρογκη αύξηση των λιπασμάτων, των ζωοτροφών, και των πρώτων υλών εν γένει στον πρωτογενή τομέα θα είναι εκρηκτική και θα λειτουργήσει καταστρεπτικά στα οικονομικά μεγέθη των ΤΟΕΒ, των αγροτών, των κτηνοτρόφων , των συνεταιρισμών και των επιχειρήσεων συσκευασίας, τυποποίησης, μεταποίησης προϊόντων του πρωτογενή τομέα.

Συμπερασματικά εκ της συζήτησης που προηγήθηκε, μαζι με τους εκπροσώπους των ΤΟΕΒ Νομού Λασιθίου στους οποίους συμπαραστεκόμαστε στο φλέγον αυτό ζήτημα ζητούμε:

1) Την λήψη μέτρων από την Κυβέρνηση επιδοματικού ή άλλου χαρακτήρα, στο συνολικό κόστος της ενέργειας, παρεμφερή με τα ήδη ληφθέντα και ανακοινωθέντα μέτρα που αφορούν τα νοικοκυριά,

2) Ικανό χρονικό μεταβατικό διάστημα για την αποπληρωμή των ήδη εκδοθέντων υπέρογκων λογαριασμών,

3) ρυθμίσεις προηγούμενων χρεών σε ΤΟΕΒ που ενδεχομένως δημιουργήθηκαν και λόγω της πανδημίας.

Σημειώνουμε ότι η μη λήψη εγκαίρως μέτρων ενίσχυσης, με τον υπερδιπλασιασμό του κόστους χρήσης ενέργειας ύδατος προς άρδευση και ύδρευση, θα οδηγήσει σε μαρασμό, μεγάλο αριθμό ΤΟΕΒ στο Νομό μας, που θα αναγκασθούν να μετακυλήσουν το κόστος στους ήδη αδύναμους καταναλωτές.