Σύσκεψη για τη γεωτεχνική έρευνα στην περιοχή της Αγιά Φωτιάς

2:25 μ.μ. - Τετάρτη, 25 Ιανουαρίου 2023
02:01 μ.μ. - Τετ, 25/25/2023
Image: Σύσκεψη για τη γεωτεχνική έρευνα στην περιοχή της Αγιά Φωτιάς

"Πρωταρχικό μέλημα η ασφάλεια των δημοτών και των επισκεπτών" επισημαίνει σε ανακοίνωσή του ο Δήμος Ιεράπετρας

Σε συνέχεια των ενεργειών (συναντήσεις και επαφές με αρμόδιες Υπηρεσίες), που έπραξε η Δημοτική Αρχή με τον αρμόδιο Αντιδήμαρχο Πολιτικής Προστασίας του Δήμου Ιεράπετρας, κ. Νεκτάριο Παπαδάκη, από την πρώτη κιόλας στιγμή μετά το τραγικό συμβάν της κατολίσθησης του βράχου στον οικισμό της Αγιάς Φωτιάς, ο Δήμαρχος Ιεράπετρας, κ. Θεοδόσιος Καλαντζάκης πραγματοποίησε συνάντηση με τον Γεωλόγο M.Sc και Προϊστάμενο της Περιφερειακής Μονάδας Κρήτης της Ελληνικής Αρχής Γεωλογικών και Μεταλλευτικών Ερευνών Ε.Α.Γ.Μ.Ε, κ. Ιωάννη Μιχαλάκη, παρουσία του Αντιδημάρχου Τεχνικών Υπηρεσιών, Έργων και Μελετών, κ. Γιώργου Ασπραδάκη και του Αντιδημάρχου της Δημοτικής Ενότητας Μακρύ Γιαλού, κ. Εμμανουήλ Βρυγιωνάκη.

hxonews

Σκοπός της συνάντησης ήταν να αναπτυχθεί συνεργασία μεταξύ τους, για να αξιολογηθεί και να αντιμετωπιστεί ο κίνδυνος στο πρανές, που εκδηλώθηκε μετά το δυστύχημα στον οικισμό Αγιά Φωτιά του Δήμου Ιεράπετρας.

Συζητήθηκε η Πρόταση Έργου που έχει υποβάλλει ο κ. Μιχαλάκης με θέμα: «Τεχνικογεωλογική – Γεωτεχνική Έρευνα και Αξιολόγηση Ευστάθειας Πρανούς στον οικισμό Αγία Φωτιά του Δήμου Ιεράπετρας της Π.Ε. Λασιθίου Κρήτης» η οποία συντάχθηκε ύστερα από αυτοψίες που έλαβαν χώρα στην ευρύτερη περιοχή.

Μετά το πέρας της συνάντησης ο Δήμαρχος ανέφερε τα εξής:

«Ως Δημοτική Αρχή επιθυμούμε να συμβάλλουμε ενισχυτικά και αποτελεσματικά σε κάθε περίπτωση, ώστε να περιφρουρήσουμε το αίσθημα ασφαλούς διαβίωσης όχι μόνο στους δημότες μας αλλά και στους επισκέπτες της περιοχής μας.

Στο πλαίσιο αυτό ξεκινήσαμε συνεργασία με την Ελληνική Αρχή Γεωλογικών και Μεταλλευτικών Ερευνών, ώστε να εντοπίσουμε και να εξετάσουμε όλα τα επικίνδυνα σημεία του Δήμου Ιεράπετρας και με τις απαραίτητες ενέργειες και εργασίες να τα καταστήσουμε ασφαλή.

Μάλιστα ο Δήμος Ιεράπετρας θα χρηματοδοτήσει την πρόταση του κ. Μιχαλάκη, ώστε να εκπονηθεί Τεχνικογεωλογική- Γεωτεχνική Έρευνα με συγκεκριμένες προτάσεις-λύσεις.

Δε μένουμε όμως μόνο σε αυτό. Στην τηλεφωνική επικοινωνία που είχα με τον κ. Κων/νο Λουπασάκη, καθηγητή του Τομέα Γεωλογικών Επιστημών της Σχολής Μηχανικών Μεταλλείων – Μεταλλουργών του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου, τον προσκάλεσα στην Ιεράπετρα, ώστε μαζι με τον κ. Μιχαλάκη να εκτιμήσει από κοντά την ευρύτερη περιοχή δρομολογώντας άμεσα παρεμβάσεις στην περιοχή. Αυτό που επιθυμούμε είναι να στηρίξουμε την τουριστική ανάπτυξη της περιοχής και να ενισχυθεί ανεπηρέαστα.

Ως Δημοτική Αρχή συνεχίζουμε να καταβάλλουμε κάθε δυνατή προσπάθεια στο πλαίσιο των αρμοδιοτήτων μας, ώστε ο Δήμος της Ιεράπετρας να είναι ασφαλής και για τους κατοίκους και για τους επισκέπτες».