Σύσκεψη Επιτροπής Διαβούλευσης της Περιφέρειας Κρήτης για τη νέα ΚΑΠ

8:47 π.μ. - Παρασκευή, 24 Ιανουαρίου 2020
08:01 π.μ. - Παρ, 24/47/2020
Image: Σύσκεψη Επιτροπής Διαβούλευσης της Περιφέρειας Κρήτης για τη νέα ΚΑΠ

Η Επιτροπή Διαβούλευσης της Περιφέρειας Κρήτης για τη Νέα ΚΑΠ 2021-2027. συνεδρίασε με πρωτοβουλία του αντιπεριφερειάρχη Πρωτογενή Τομέα, Μανώλη Χνάρη

Στη σύσκεψη συμμετείχαν οι διευθυντές Ζαχαρίας Σωμαράς και Κώστας Φωτάκης από την Διεύθυνση Αγροτικής Οικονομίας και Κτηνιατρικής και υπάλληλοι των ΔΑΟΚ Κρήτης.

Στη διάρκεια της σύσκεψης αποφασίστηκε, ενόψει της ημερίδας που θα πραγματοποιήσει το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης στις αρχές Απριλίου, να προηγηθούν με πρωτοβουλία της Περιφέρειας τέσσερις ενημερωτικές εκδηλώσεις ανά Περιφερειακή Ενότητα, με σκοπό την προετοιμασία των κρητικών παραγωγών για μια ενεργή συμμετοχή στη διαδικασία διαμόρφωσης του εθνικού στρατηγικού σχεδίου.

Η νέα ΚΑΠ αναμένεται να θέσει σημαντικές προκλήσεις με μια σειρά από ζητήματα όπως η εξωτερική και η εσωτερική σύγκλιση, η ενισχυμένη αιρεσιμότητα για την περιβαλλοντική συμμόρφωση, η μεταφορά πόρων από τις άμεσες ενισχύσεις στον Πυλώνα ΙΙ, τα προϊόντα που θα ενταχθούν στις συνδεδεμένες ενισχύσεις. Γι’ αυτό κρίνεται αναγκαία η ενημέρωση των φορέων – παραγωγών μας, ώστε να κατατεθούν εγκαίρως και με επάρκεια προτάσεις που θα προστατεύουν τα συμφέροντα του Πρωτογενή τομέα της Κρήτης.

Η Περιφέρεια Κρήτης αναλαμβάνει να εκκινήσει τον διάλογο με τους φορείς και τους παραγωγούς, επεξεργάζεται παράλληλα τις προβλέψεις της νέας ΚΑΠ και στο τέλος της διαδικασίας θα κατατεθεί συγκεκριμένη, ενιαία πρόταση προς το Υπουργείο με θέσεις αντιπροσωπευτικές για το σύνολο της Περιφέρειας, αναφέρει σε σημερινή της ανακοίνωση.

hania.news.gr