ΣΥΡΙΖΑ Λασιθίου: Με το … Voucher στην πλάτη!

8:22 π.μ. - Παρασκευή, 24 Απριλίου 2020
08:04 π.μ. - Παρ, 24/22/2020
Image: ΣΥΡΙΖΑ Λασιθίου: Με το … Voucher στην πλάτη!

Χρειάστηκε μια ολόκληρη εβδομάδα αντιδράσεων και γελοιοποίησης για να αντιληφθεί το “Επιτελικό Κράτος” του κ. Μητσοτάκη, ότι κάτι δεν πάει καλά με το πρόγραμμα κατάρτισης για τους επιστήμονες

Μέχρι το απόγευμα της Τετάρτης 22/4, όλα ήταν καλά για τους υπουργούς της κυβέρνησης Μητσοτάκη, τον κ. Βρούτση και τον κ. Γεωργιάδη, και με περίσσιο θράσος κουνούσαν απαξιωτικά το δάχτυλο σε όσους διαμαρτύρονταν. Από κοντά και τα καλοταϊσμένα ΜΜΕ και οι δημοσιογράφοι τους, που δεν έβλεπαν τίποτα προβληματικό. Όπως δεν έβλεπαν κανένα πρόβλημα και τα κεντρικά συνδικαλιστικά όργανα των γιατρών, των μηχανικών, των οικονομολόγων (ΠΙΣ,ΤΕΕ, ΟΕΕ), παρ’ όλο που τα μέλη τους συγκέντρωναν υπογραφές διαμαρτυρίας. Μόνο ο Δικηγορικός Σύλλογος, προς τιμήν του, έβγαλε ανακοίνωση διαμαρτυρίας.

Για να έχουμε ένα μέτρο σύγκρισης, για ενίσχυση του Εθνικού Συστήματος Υγείας ενόψει της πανδημίας του κορωνοϊού ανακοινώθηκε ότι θα δοθούν 15 εκατομμύρια ευρώ και για την ψευδοκατάρτιση των επιστημόνων ήθελαν να δώσουν στα ΚΕΚ 80 εκατομμύρια ευρώ για ένα μήνα!

Και ξαφνικά, όταν άρχισαν να αποκαλύπτονται στις εφημερίδες τα ονόματα και οι ιδιότητες των πραγματικά “ωφελούμενων”, των ιδιοκτητών των πλατφορμών που θα εισέπρατταν από 5 – 6 εκατομμύρια ευρώ ο καθένας, τότε … κατάλαβαν ότι κάτι δεν πάει καλά. Όταν μάλιστα στις 3 το μεσημέρι κυκλοφόρησε από την εφημερίδα Documento, η συγγενική και επαγγελματική σχέση της συνεργάτιδας του Υπουργού Εργασίας Γιάννη Βρούτση με τους ιδιοκτήτες των 3 τουλάχιστον πλατφορμών, τότε το “Επιτελικό Κράτος” του κ. Μητσοτάκη κατάλαβε … ότι υπάρχουν περισσότερα λάθη στο πρόγραμμα από ότι είχαν δει στην αρχή!

Η αντίδραση ήταν άμεση, όπως αρμόζει σε ένα καλοκουρδισμένο “Επιτελικό Κράτος” και σε έναν Πρωθυπουργό, όταν τον έχουν πιάσει στα πράσα! Κατάργησαν αμέσως το πρόγραμμα, έδωσαν στο χέρι τα λεφτά στους επιστήμονες (χωρίς να τους καταρτίσουν!) και βέβαια δεν ζήτησαν καμία συγνώμη ούτε παραιτήθηκε κανείς.

Η αθλιότητα της εκμετάλλευσης των αναγκών των ανθρώπων που βρίσκονται σε εξαιρετικά δύσκολη θέση, για να πλουτίσουν οι “κολλητοί”, δεν μπορεί να βαραίνει την κοινωνία. Μια κοινωνία που συνειδητά μένει στο σπίτι για να προστατευθεί, που βλέπει με δέος τις συνέπειες της οικονομικής κρίσης που έρχεται, δεν μπορεί να ανεχτεί Βρούτσηδες και Γεωργιάδηδες να την κοροϊδεύουν κατάμουτρα.

Όσοι λοιπόν τους καλύπτουν και τους ανέχονται, είναι απλά συνεργοί και συνένοχοι.

ΝΟΜΑΡΧΙΑΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ

ΣΥΡΙΖΑ ΛΑΣΙΘΙΟΥ