ΣΥΡΙΖΑ Λασιθίου: “Κρίσιμα ερωτήματα για την επέκταση του Νοσοκομείου Αγ. Νικολάου”

9:33 π.μ. - Παρασκευή, 10 Φεβρουαρίου 2023
09:02 π.μ. - Παρ, 10/33/2023
Image: ΣΥΡΙΖΑ Λασιθίου: “Κρίσιμα ερωτήματα για την επέκταση του Νοσοκομείου Αγ. Νικολάου”

Την ακόλουθη ανακοίνωση εξέδωσε η Νομαρχιακή Επιτροπή Λασιθίου του ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ.:

Μετά την δημοσίευση της απόφασης του ΔΣ των Διασυνδεόμενων Νοσοκομείων Λασιθίου για κτιριακή επέκταση του Νοσοκομείου Αγίου Νικολάου καθώς, σύμφωνα με δημοσιεύματα του τύπου, αυτή συμπεριλαμβάνεται στον φάκελο των έργων για τη δημόσια υγεία στο πλαίσιο του Αναπτυξιακού Προγράμματος για την Κρήτη του 2030, το οποίο παρουσίασε ο Πρωθυπουργός κατά την πρόσφατη επίσκεψη του στο νησί, είναι αναγκαίο οι πολίτες του Λασιθίου να ενημερωθούν για τα παρακάτω:

1. Από πού εκπονήθηκε η μελέτη σκοπιμότητας για την κτιριακή επέκταση του Νοσοκομείου Αγίου Νικολάου και αν αυτή είναι σύμφωνη με τον σχεδιαζόμενο Χάρτη Υγείας του Νομού;

2. Αν η μελέτη σκοπιμότητας ήταν σε γνώση της Υγειονομικής Περιφέρειας Κρήτης και έχει την έγκριση της.

3. Ποιος φορέας εκπόνησε το Τεύχος Προεκτιμώμενων Αμοιβών των Μελετών και του “Προϋπολογισμού (!!!)” του κόστους κατασκευής;

4. Αν η μελέτη σκοπιμότητας της κτιριακής επέκτασης συνδέεται με ανάπτυξη νέων προσφερόμενων υπηρεσιών υγείας ή πρόκειται για συγχώνευση προσφερόμενων υπηρεσιών, εξαιτίας υποβάθμισης ή κατάργησης των άλλων Νοσοκομείων του Νομού.

Τέλος ζητάμε να δοθεί στην δημοσιότητα η μελέτη σκοπιμότητας καθώς και το σχετικό τεύχος προεκτιμώμενων αμοιβών για την ενημέρωση των πολιτών του νομού μας, άλλως θα πρέπει να θεωρηθεί ένα ακόμη προεκλογικό πυροτέχνημα μιας κυβέρνησης σε αποδρομή.