ΣΥΡΙΖΑ Λασιθίου: Η απάντηση του Γ. Καλλιντέρη στην ανακοίνωση του νέου συντονιστή

9:27 π.μ. - Τετάρτη, 20 Δεκεμβρίου 2023
09:12 π.μ. - Τετ, 20/27/2023
Image: ΣΥΡΙΖΑ Λασιθίου: Η απάντηση του Γ. Καλλιντέρη στην ανακοίνωση του νέου συντονιστή

Κάνει λόγο σε γραπτή του δήλωση για "μία ακόμη θλιβερή αντίδραση της νέας ηγεσίας του κόμματος"

"Με μια προσωπική ανακοίνωση, χωρίς καμία ενημέρωση της Νομαρχιακής Επιτροπής, ο νέος Συντονιστής της Ν.Ε. Πανταζής Σιμόπουλος ισχυρίζεται ότι δεν παρέλαβε “μια σειρά από δεδομένα που αφορούσαν την διαχείριση, τα πεπραγμένα, την διάφανη λειτουργία, την οικονομική και πολιτική καταγραφή της Νομαρχιακής Επιτροπής.”

Η πολύ γενική αυτή διατύπωση αφήνει υπονοούμενα, αν και ο ίδιος όχι μόνο παρέλαβε όσα αποτελούν ευθύνη του Συντονιστή (λίστες μελών και επικοινωνίας, υλικά εκλογών και επαφές με τα κεντρικά) αλλά και ως Αναπληρωτής Συντονιστής μέχρι την παραίτηση μου, γνώριζε πλήρως και τον τρόπο λειτουργίας αλλά και όλες τις αποφάσεις της Ν.Ε.

Για να μην υπάρχουν παρεξηγήσεις:

Η Ν.Ε. δεν έχει δικά της γραφεία, έπιπλα, χρηματική διαχείριση ή συνδρομές. Όλα αυτά τα διαχειρίζονται οι Οργανώσεις Μελών με δικούς τους υπευθύνους.

Οι όποιες δαπάνες εξοφλούνται από το κεντρικό ταμείο του κόμματος μέσω τραπέζης (όπως προβλέπεται από τον νόμο).

Οι εισπράξεις των τελευταίων εκλογών για ανάδειξη προέδρου έχουν κατατεθεί στον αντίστοιχο κομματικό λογαριασμό.

Η Ν.Ε. λειτουργεί ως συλλογικό όργανο και ο Συντονιστής της εκφράζει τις αποφάσεις της και τις θέσεις του κόμματος. Δεν εκδίδει προσωπικές ανακοινώσεις.

Με αυτή την ανακοίνωση, χωρίς καμία γνώση της Ν.Ε., δημιουργήθηκαν αμφιβολίες και ανησυχίες στα μέλη και στους φίλους του κόμματος (σε μια ιδιαίτερα προβληματική περίοδο) και προκάλεσε αντιδράσεις στην Συνεδρίαση της Ν.Ε. που έγινε μετά την ανακοίνωση και νέες παραιτήσεις μελών της.

Είναι δυστυχώς μια ακόμα θλιβερή αντίδραση της νέας ηγεσίας του κόμματος μας, που εξηγεί και την αδυναμία μου πια να την εκφράζω δημόσια και την παραίτησή μου από τη θέση του Συντονιστή.

Γιώργος Καλλιντέρης

Πρώην Συντονιστής Ν.Ε.

ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ Λασιθίου"