ΣΥΡΙΖΑ Λασιθίου: “ΕΤΕΛΕΙΩΣΕ” και για το Μουσικό Σχολείο!

7:20 μ.μ. - Κυριακή, 7 Μαΐου 2023
07:05 μ.μ. - Κυρ, 07/20/2023
Image: ΣΥΡΙΖΑ Λασιθίου: “ΕΤΕΛΕΙΩΣΕ” και για το Μουσικό Σχολείο!

Η απάντηση του ΣΥΡΙΖΑ Λασιθίου στην ανακοίνωση Πλακιωτάκη

Για 15 χρόνια οι Λασιθιώτες διεκδικούσαν Μουσικό Σχολείο. Οι κυβερνήσεις ΝΔ και ΠΑΣΟΚ αδιαφορούσαν και το Λασίθι ήταν (ως συνήθως) ο μόνος νομός της Κρήτης χωρίς σχολείο καλλιτεχνικής εκπαίδευσης.

Η Κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ, στα δύσκολα μνημονιακά χρόνια, ανταποκρίθηκε στο αίτημα και αποκατέστησε αυτή την αδικία, ιδρύοντας Μουσικό Γυμνάσιο στο γεωγραφικό κέντρο του νομού, στο Καβούσι. 

Η κυβέρνηση της ΝΔ πάγωσε αδικαιολόγητα τη λειτουργία του για ένα χρόνο, ώστε να μπορέσει να το οικειοποιηθεί, και όταν εντέλει άνοιξε, επέδειξε χαρακτηριστική αδιαφορία στα αιτήματα για την ανέγερση επέκτασης, ώστε να καλύψει τις αυξανόμενες ανάγκες και τη μελλοντική λειτουργία του Λυκείου.

Η αδιαφορία τους έχει αποτυπωθεί στις απαντήσεις του αρμόδιου Υπουργού κ. Πέτσα στις επανειλημμένες Ερωτήσεις του Βουλευτή Λασιθίου Μανόλη Θραψανιώτη. Το αίτημα του Δήμου Ιεράπετρας για χρηματοδότηση μελέτης από 2021 χάθηκε στα συρτάρια του Υπουργείου. 

Σήμερα, δυο εβδομάδες πριν τις εκλογές, ο κ. Πλακιωτάκης, ανακοίνωσε χρηματοδότηση μελέτης.  Τον πιστεύουμε, όπως τον πιστέψαμε όταν έλεγε ότι τα Πανεπιστημιακά Τμήματα που ίδρυσε ο ΣΥΡΙΖΑ στο νομό Λασιθίου, θα εγκριθούν άμεσα και δεν θα καταργηθούν ή σαν τις μπουλντόζες του ΒΟΑΚ, που κουράστηκαν να κάθονται και σηκώθηκαν και έφυγαν.

Μην κουράζεστε άδικα κ. Πλακιωτάκη. Το Μουσικό Σχολείο Λασιθίου θα επεκταθεί από την κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ που έρχεται!

ΝΟΜΑΡΧΙΑΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ 

ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ ΛΑΣΙΘΙΟΥ