ΣΥΡΙΖΑ Λασιθίου: Δυο χρόνια από την ίδρυση του Μουσικού Γυμνασίου Λασιθίου

7:20 μ.μ. - Δευτέρα, 24 Μαΐου 2021
07:05 μ.μ. - Δευ, 24/20/2021
Image: ΣΥΡΙΖΑ Λασιθίου: Δυο χρόνια από την ίδρυση του Μουσικού Γυμνασίου Λασιθίου

Χρειάζεται τη στήριξη όλων

Κλείνουν αυτές τις μέρες δυο χρόνια από τη δημοσίευση σε ΦΕΚ της ίδρυσης του Μουσικού Γυμνασίου Λασιθίου. Ένα παλιό όνειρο όλων των Λασιθιωτών πραγματοποιήθηκε με σχέδιο και με αγώνες.

Το Λασίθι διεκδικούσε τη δημιουργία Μουσικού Σχολείου από το 2000 περίπου. Μπόρεσε να γίνει πράξη μόλις το 2018, καθώς η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ είχε την πολιτική βούληση.

Το Μουσικό Γυμνάσιο Λασιθίου δημιουργήθηκε στο γεωγραφικό κέντρο του νομού, στο Καβούσι, για να μπορεί να έχει μαθητές από όλους τους δήμους και να αποκτήσει επαρκή αριθμό μαθητών. Όλοι ξέραμε ότι το ξεκίνημά του θα ήταν δύσκολο και ότι χρειάζεται ιδιαίτερη φροντίδα και προσπάθεια για να ριζώσει αυτή η νέα σχολική μονάδα.

Οι ιδιαιτερότητες του νομού μας έχουν και εδώ την αντανάκλασή τους, όμως η σημασία που έχει η καλλιέργεια της πλούσιας μουσικής παράδοσης του τόπου στη νέα γενιά επιβάλλει την ξεχωριστή προσπάθεια και η θέση των Λασιθιωτών ήταν ομόθυμη για την ανάγκη δημιουργίας του και τη χωροθέτηση του.

Το Μουσικό Γυμνάσιο Λασιθίου στο Καβούσι είναι σχολείο που με τόσο κόπο και κόστος προετοιμάστηκε. Χρειάζεται τη στήριξη από όλους τους Λασιθιώτες, για να καταξιωθεί στις συνειδήσεις μαθητών και γονιών. Η πρώτη χρονιά λειτουργίας του συνέπεσε με την πανδημία του κορωνοϊού, που δημιούργησε περισσότερες δυσκολίες σε αυτό το ξεχωριστό σχολείο, που χρειάζεται την δια ζώσης διδασκαλία για την εξάσκηση στα μουσικά όργανα. Όμως αυτό δεν πρέπει να δημιουργήσει απογοήτευση, γιατί το Μουσικό Σχολείο ήρθε για να μείνει.

Λίγες μέρες πριν τη λήξη της ημερομηνίας εγγραφών και τέσσερις μήνες πριν την έναρξη της σχολικής χρονιάς, η απαίτηση των Λασιθιωτών και των φορέων του είναι:

Η Κυβέρνηση και όλοι οι Αυτοδιοικητικοί φορείς να δεσμευτούν ότι τη νέα σχολική χρονιά, το Μουσικό Γυμνάσιο Λασιθίου θα ανοίξει τις πύλες του χωρίς ελλείψεις σε καθηγητές μουσικής και γενικής κατεύθυνσης, χωρίς ελλείψεις σε μουσικά όργανα, ότι θα μπορεί να παρέχει στους μαθητές τη δυνατότητα να διδάσκονται και να ασκούνται στο μουσικό όργανο που επέλεξαν και ότι θα μπορούν να πραγματοποιούνται όλες οι δράσεις που προβλέπονται και ότι θα καλυφθούν οι ανάγκες σε κτιριακές και άλλες υποδομές, ανάλογες με την ανάπτυξη του σχολείου.

Ο ΣΥΡΙΖΑ – ΠΡΟΟΔΕΥΤΙΚΉ ΣΥΜΜΑΧΊΑ, που έκανε πραγματικότητα το αίτημα των Λασιθιωτών, θα στηρίξει κάθε προσπάθεια για ένα Μουσικό Σχολείο που να ανταποκρίνεται στις ανάγκες των μαθητών και που θα προάγει την τεράστια μουσική και πολιτιστική παράδοση του τόπου μας.

ΝΟΜΑΡΧΙΑΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ

ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ ΛΑΣΙΘΙΟΥ