ΣΥΡΙΖΑ Λασιθίου: «Όσα πρέπει να ξέρετε για τις εκλογές ανάδειξης Προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία στις 17 Σεπτεμβρίου»

9:25 π.μ. - Παρασκευή, 15 Σεπτεμβρίου 2023
09:09 π.μ. - Παρ, 15/25/2023
Image: ΣΥΡΙΖΑ Λασιθίου: «Όσα πρέπει να ξέρετε για τις εκλογές ανάδειξης Προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία στις 17 Σεπτεμβρίου»

Μετά τις καταστροφικές πλημμύρες της Θεσσαλίας (που οδήγησαν στην αναβολή για μια εβδομάδα), την Κυριακή 17 Σεπτεμβρίου 2023 θα πραγματοποιηθούν οι εκλογές του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία για την ανάδειξη Προέδρου

Οι κάλπες θα ανοίξουν στις 8:00 π.μ. και θα κλείσουν στις 8:00 μ.μ. Αναλυτικά όλα όσα θέλετε να ξέρετε για τη διαδικασία:

Πώς ψηφίζουμε για Πρόεδρο;

Δικαίωμα ψήφου έχουν ΟΛΕΣ και ΟΛΟΙ από την ηλικία των 15ετών και άνω, που είτε έχουν γραφτεί μέλη του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία έως τις 9 Σεπτεμβρίου είτε εγγραφούν μέλη του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία ακόμη και την ημέρα διεξαγωγής των εκλογών επιτόπου στα εκλογικά τμήματα.

Πότε ψηφίζουμε;

Την Κυριακή 17 Σεπτεμβρίου 2023, από τις 8.00 π.μ. μέχρι και τις 8.00 μ.μ.

Πού ψηφίζουμε;

Έχουν οριστεί 570 εκλογικά τμήματα σε όλη τη χώρα.

Και όσοι είναι ήδη μέλη και όσοι εγγραφούν την ημέρα της ψηφοφορίας, μπορούν να ψηφίσουν σε ΟΠΟΙΟΔΗΠΟΤΕ ΕΚΛΟΓΙΚΟ ΤΜΗΜΑ ΑΝΑ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ, ακόμη κι αν βρίσκονται εκτός της εκλογικής τους περιφέρειας.

ΣΤΟΝ ΝΟΜΟ ΛΑΣΙΘΙΟΥ:

ΑΓΙΟΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ: ΓΡΑΦΕΙΑ ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ, Κυπρίων Αγωνιστών 9, κεντρική Πλατεία, τηλ. 2841026627.

ΙΕΡΑΠΕΤΡΑ: ΓΡΑΦΕΙΑ ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ, Πλατεία Ελευθερίας, τηλ. 2842026050.

ΣΗΤΕΙΑ: ΓΡΑΦΕΙΑ ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ, Φουνταλίδου 9.

ΝΕΑΠΟΛΗ: Παλαιό Γυμνάσιο Νεάπολης, Κεντρική Πλατεία.

ΟΡΟΠΕΔΙΟ: Δημαρχείο, Αίθουσα Βορεάδης, Τζερμιάδω.

Τι πρέπει να έχουμε μαζί μας;

Αστυνομική ταυτότητα ή διαβατήριο ή δίπλωμα οδήγησης ή βιβλιάριο Υγείας ή άδεια διαμονής ή visa ή μπλε βεβαίωση. Για τη συμμετοχή στην εκλογική διαδικασία ορίζεται καταβολή εκλογικής συνδρομής 2 ευρώ.

Οι μετανάστες και όσοι είναι κάτω των 17 οφείλουν να επιδείξουν νόμιμο έγγραφο που να προκύπτει ταυτοπροσωπία τους, καθώς και τον ΑΜΚΑ τους.

Πώς ψηφίζουμε από το εξωτερικό;

Για τους κατοίκους εξωτερικού η ψηφοφορία θα διεξαχθεί ηλεκτρονικά, την Κυριακή 17 Σεπτεμβρίου από τις 8.00 π.μ. μέχρι τις 8.00 μ.μ. Δικαίωμα ψήφου έχουν τα εγγεγραμμένα μέλη και όσοι εγγραφούν στον isyriza μέχρι και την Πέμπτη 14 Σεπτεμβρίου στις 14.00 ώρα Ελλάδας.

ΝΟΜΑΡΧΙΑΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΛΑΣΙΘΙΟΥ

ΣΥΡΙΖΑ – ΠΡΟΟΔΕΥΤΙΚΗ ΣΥΜΜΑΧΙΑ