ΣΥΡΙΖΑ ΛΑΣΙΘΙΟΥ: Χαιρετίζουμε την Πρόσληψη Μόνιμων Εκπαιδευτικών Ειδικής Αγωγής στο Λασίθι

7:28 π.μ. - Παρασκευή, 28 Αυγούστου 2020
07:08 π.μ. - Παρ, 28/28/2020
Image: ΣΥΡΙΖΑ ΛΑΣΙΘΙΟΥ: Χαιρετίζουμε την Πρόσληψη Μόνιμων Εκπαιδευτικών Ειδικής Αγωγής στο Λασίθι

Καλωσορίζουμε τους 28 νέους εκπαιδευτικούς Ειδικής Αγωγής που διορίστηκαν επιτέλους στο Λασίθι

Μετά από 11 χρόνια μνημονιακής απαγόρευσης των διορισμών και για πρώτη φορά από την ίδρυση του Ελληνικού κράτους, προσλαμβάνονται μόνιμοι εκπαιδευτικοί Ειδικής Αγωγής.

Τα παιδιά με αναπηρία δένονται με το δάσκαλό τους, δεν πρέπει να αλλάζει κάθε χρόνο και η κοινωνία, η οποία σιγά σιγά αντιλαμβάνεται την αναγκαιότητα της ειδικής εκπαίδευσης, περιμένει πολλά από τους νέους εκπαιδευτικούς. Αυτό δεν φαίνεται όμως να το αντιλαμβάνεται η κυβέρνηση της ΝΔ, γιατί φέτος περιέκοψε τον προϋπολογισμό για τα ΚΔΑΠ και ΚΔΑΠμΕΑ κατά 100 εκατομμύρια €, με αποτέλεσμα τα μισά και παραπάνω παιδιά να μην μπορούν να βρουν πλέον θέση.

Οι ανάγκες είναι ακόμα μεγάλες, ιδίως στις επικίνδυνες συνθήκες της πανδημίας, όμως η αρχή έγινε, έστω και με ένα χρόνο καθυστέρηση. Χρειάστηκε η ισχυρή βούληση της Κυβέρνησης του ΣΥΡΙΖΑ απέναντι στην άρνηση των δανειστών για διορισμούς και στην καταψήφιση της τότε αντιπολίτευσης της ΝΔ, του νόμου Ν.4589/2019 για το νέο σύστημα προσλήψεων Εκπαιδευτικών.

Χρειάστηκε μια μεγάλη μάχη με την γραφειοκρατία ώστε να προχωρήσουν αυτές οι προσλήψεις και ήδη από τον Μάιο του 2019 είχε ολοκληρωθεί η ηλεκτρονική υποβολή των αιτήσεων στο ΑΣΕΠ. Παρά την διενέργεια των εκλογών, η διαδικασία δεν διακόπηκε και αν η νέα κυβέρνηση είχε την βούληση, θα είχε ολοκληρώσει τις προσλήψεις από πέρυσι. Κάλιο αργά...

Η στήριξη των παιδιών με αναπηρία είναι ένα μέρος μόνο, του ξεχωριστού ρόλου που παίζει το Δημόσιο Σχολείο. Η ανάγκη για ενίσχυσή του δεν σταματά εδώ. Πρέπει να επιταχυνθούν οι ρυθμοί για την πρόσληψη των 10.500 μόνιμων εκπαιδευτικών γενικής παιδείας που ήδη έχει δεσμεύσει η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ και, στις ιδιαίτερες συνθήκες της πανδημίας, να αυξηθεί ο αριθμός των αναπληρωτών και να μειωθεί ο αριθμός των μαθητών ανά τμήμα κάτω από 15 παντού, και όχι κατά μέσο όρο!

Ευχόμαστε στους νέους μόνιμους εκπαιδευτικούς καλή σταδιοδρομία και καλή επιτυχία στο έργο τους.