ΣΥΡΙΖΑ: Κατώτερη των περιστάσεων η στάση του Υπουργού Τουρισμού απέναντι στον Δήμαρχο Αγίου Νικολάου

3:38 μ.μ. - Τετάρτη, 20 Ιουλίου 2022
03:07 μ.μ. - Τετ, 20/38/2022
Image: ΣΥΡΙΖΑ: Κατώτερη των περιστάσεων η στάση του Υπουργού Τουρισμού απέναντι στον Δήμαρχο Αγίου Νικολάου

Κοινή Ανακοίνωση της τομεάρχη Τουρισμού της Κ.Ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ και βουλευτή Α’ Θεσσαλονίκης κ. Νοτοπούλου, του βουλευτή Λασιθίου κ. Θραψανιώτη, των βουλευτών Ηρακλείου κ. Βαρδάκη και κ. Ηγουμενίδη:

Δυσανεξία στην κριτική έχουν τα κυβερνητικά στελέχη όπως αποδεικνύεται γι’ ακόμη μια φορά, από την στάση του Υπ. Τουρισμού κ. Κικίλια σε πρόσφατη συνάντηση με τον Δήμαρχο Αγίου Νικολάου Αντώνη Ζερβό ο οποίος έθεσε με αγωνία το ζήτημα της βιωσιμότητας και λειτουργίας της Ανώτερης Σχολής Τουριστικών Επαγγελμάτων Κρήτης (ΑΣΤΕΚ).

Ο κ. Κικίλιας όχι μόνο απέφυγε να απαντήσει στις σχετικές ερωτήσεις αλλά υπέδειξε και τις ερωτήσεις που θα έπρεπε να υποβληθούν, συνηθισμένος προφανώς από τα ΜΜΕ της «λίστας Πέτσα».

Είναι προφανές, ότι για την κυβέρνηση της ΝΔ, το πρόβλημα βιωσιμότητας της ΑΣΤΕΚ και η αγωνία των σπουδαστών για το μέλλον τους αποτελεί δευτερεύον ζήτημα παρότι τον περασμένο Δεκέμβριο είχε δεσμευτεί πως θα δοθεί λύση στα προβλήματα που υπάρχουν εντός του Ιανουαρίου. 7 μήνες πριν δηλαδή!

Η διεκδίκηση καλύτερων συνθηκών εκπαίδευσης, προνομίων όπως το δικαίωμα στη σίτιση και η χορήγηση «πάσο», αυτονόητα για τους σπουδαστές άλλων σχολών, η επαρκής στελέχωση της σχολής, η έγκαιρη διεξαγωγή του διαγωνισμού για την προμήθεια των συγγραμμάτων, η επίλυση του στεγαστικού προβλήματος, η αναβάθμιση του πτυχίου της σχολής, είναι ελάσσονος σημασίας για την ηγεσία του Υπουργείου Τουρισμού.

Οι Υπουργοί της Κυβέρνησης οφείλουν να ακούν τα πραγματικά προβλήματα και να δίνουν λύσεις αντί να συμπεριφέρονται αυταρχικά και αλαζονικά. Μετά ας μην αναρωτιούνται γιατί ο κόσμος τους γυρίζει την πλάτη και σύντομα θα τους στείλει εκεί που τους αξίζει. Στην αντιπολίτευση.