ΣΥΡΙΖΑ Ιεράπετρας: «Με συγχωνεύσεις τμημάτων το ΥΠΑΙΘ προσπαθεί να κρύψει τα χιλιάδες κενά των εκπαιδευτικών στα σχολεία»

7:01 μ.μ. - Τρίτη, 19 Οκτωβρίου 2021
07:10 μ.μ. - Τρί, 19/01/2021
Image: ΣΥΡΙΖΑ Ιεράπετρας: «Με συγχωνεύσεις τμημάτων το ΥΠΑΙΘ προσπαθεί να κρύψει τα χιλιάδες κενά των εκπαιδευτικών στα σχολεία»

Στηρίζουμε ολόπλευρα τον αγώνα τους.

Μετά τις προφορικές οδηγίες του ΥΠΑΙΘ προς τις διευθύνσεις εκπαίδευσης, οι διευθυντές των σχολείων είναι υποχρεωμένοι να προχωρήσουν και προχωρούν άμεσα σε συγχωνεύσεις – καταργήσεις τμημάτων με αποτέλεσμα να στοιβάζονται μαθητές σε 27αρια και 28αρια τμήματα, προκαλώντας τεράστια αναστάτωση σε μαθητές, γονείς και εκπαιδευτικούς.

Δεν πρόκειται το υπουργείο να αφήσει να λειτουργήσουν τμήματα με 15, 16 ή και 20 μαθητές/-τριες σε όλες τις βαθμίδες εκπαίδευσης, έστω και αν είναι σχολεία σε δυσπρόσιτες και προβληματικές περιοχές.

Το ΥΠΑΙΘ μέσω του Γενικού Γραμματέα κ. Κόπτση σε τηλεοπτική συνέντευξη του βάπτισε το μπαράζ συγχωνεύσεων τμημάτων σε πρωτοβάθμια και δευτεροβάθμια εκπαίδευση σε «επιμελημένο εξορθολογισμό». Με τον τρόπο αυτό το ΥΠΑΙΘ θέλει να καλύψει τα περίπου 6.000 κενά εκπαιδευτικών και τις 300.000 χαμένες διδακτικές ώρες.

Στο νομό Λασιθίου ήδη έχουν συγχωνευθεί 20 παιδιών τμήματα στο 2ο ΓΕΛ Ιεράπετρας στη Β΄ τάξη ( από 4 σε 3 τμήματα ) και έγιναν 28 παιδιών, στην Α΄ τάξη του ίδιου σχολείου 26 – 27 παιδιά ανά τάξη και σε ΕΠΑΛ του νομού μας, που διδάσκονται κοινά μαθήματα ειδικοτήτων σε διαφορετικές ειδικότητες της Γ¨ τάξης στοιβάζοντας τους μαθητές / -τριες σε 28 παιδιών τμήματα παρά τις αντιδράσεις μαθητών, γονιών και εκπαιδευτικών

Και όλα αυτά μέσα στην πανδημία, αδιαφορώντας για την υγεία μαθητών και εκπαιδευτικών.

Ή Ένωση Συλλόγων Γονέων Ιεράπετρας σε επιστολή της, απαιτεί από την Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης και το υπουργείο Παιδείας να μην προχωρήσουν σε καμία συγχώνευση τμημάτων και μάλιστα εν μέσω πανδημίας και να αναλάβουν τις ευθύνες τους απέναντι στα παιδιά.

Η ΕΛΜΕ Λασιθίου σε ανακοίνωση της ομόφωνα καταγγέλλει την συγχώνευση τμημάτων με αντίστοιχη αύξηση των μαθητών ανά τμήμα.

Η σχολική κοινότητα ζητά τα αυτονόητα για να λειτουργήσουν σωστά και με ασφάλεια τα δημόσια σχολεία σε όλη την επικράτεια και στον νομό μας. Στηρίζουμε ολόπλευρα τον αγώνα τους.

Ο.Μ. ΣΥΡΙΖΑ – Π.Σ. ΙΕΡΑΠΕΤΡΑΣ