ΣΥΡΙΖΑ Ιεράπετρας εναντίον Καλαντζάκη για το νοσοκομείο Ιεράπετρας

7:11 π.μ. - Δευτέρα, 21 Νοεμβρίου 2022
07:11 π.μ. - Δευ, 21/11/2022
Image: ΣΥΡΙΖΑ Ιεράπετρας εναντίον Καλαντζάκη για το νοσοκομείο Ιεράπετρας

Επίσκεψη συγκάλυψης ευθυνών.

Με την επίσκεψη που οργάνωσε ο Δήμαρχος Ιεράπετρας στο Υπουργείο Υγείας προσπάθησε να σταματήσει την κινητοποίηση του λαού της Ιεράπετρας για το Νοσοκομείο μας που καταρρέει.

Μεθόδευσε την πρόσκληση ώστε να αποκλείσει τον Βουλευτή Λασιθίου του ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ Μανόλη Θραψανιώτη, τους εργαζόμενους του Νοσοκομείου αλλά και κάθε φορέα της Ιεράπετρας που διεκδικεί την επαρκή, ασφαλή και δωρεάν λειτουργία του Νοσοκομείου Ιεράπετρας για όλους. Και όσους ειδοποίησε, τους ενημέρωσε την τελευταία στιγμή! Απαξίωσε την Επιτροπή που είχε συγκροτηθεί και έστησε μια προεκλογική φιέστα για την κυβέρνηση.

Στόχος ήταν να συγκαλύψει τις ευθύνες της κυβέρνησης της ΝΔ και του Βουλευτή Ι. Πλακιωτάκη για την κατάσταση που επικρατεί στο νοσοκομείο και να καλλιεργήσει απατηλές προσδοκίες, για να σταματήσει ο αγώνας των Γεραπετριτών, ενόψει της προεκλογικής περιόδου.

Οι υποσχέσεις που κέρδισε ήταν 3 επικουρικοί (που δεν βρίσκονται!), κάλυψη εφημεριών από άλλα νοσοκομεία (τους περισσεύουν γιατροί εκεί!) και χρηματοδότηση για έργα στα ΤΕΠ (αν υπάρχουν οι μελέτες!). Καμία μόνιμη πρόσληψη, μόνο αόριστες υποσχέσεις για το μέλλον.

Την ώρα που οι μισές κλινικές δεν λειτουργούν, οι γιατροί φεύγουν και το νοσοκομείο είναι στο χάος, μετά την καταστροφική διοίκηση Καλλιονάκη, ο κ. Δήμαρχος περιμένει να ψηφιστεί το νομοσχέδιο της κυβέρνησης που βάζει ταφόπλακα στον δημόσιο και δωρεάν χαρακτήρα του ΕΣΥ και μας γυρίζει πίσω στη δεκαετία του '60 και του΄70, για να “σωθεί” το Νοσοκομείο της Ιεράπετρας. Η ιδιωτικοποίηση της υγείας, είναι ο διακηρυγμένος στόχος της κυβέρνησης της ΝΔ και το νομοσχέδιο αυτό ακριβώς εξυπηρετεί: Υγεία μόνο για όσους έχουν να πληρώσουν.

Το ίδιο έργο είχε ξαναπαιχτεί και το 2012 – 2014, όταν άφηναν το Νοσοκομείο να καταρρεύσει, χωρίς διοικητή, για να το απαξιώσουν. Ο αγώνας των Γεραπετριτών και η πολιτική αλλαγή με την κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ, έσωσε τότε το νοσοκομείο. Με τη στελέχωση, την τροποποίηση του οργανισμού, με την αποπληρωμή των χρεών και με τον σύγχρονο εξοπλισμό που εξασφάλισε η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ, μπόρεσε να αναδείξει τη σημασία του για τη μεγάλη περιοχή που καλύπτει.

Ο αγώνας για Δημόσια, Δωρεάν και Αξιοπρεπή Υγεία για Όλους είναι ενάντια στην πολιτική της κυβέρνησης της ΝΔ, και μόνο η γρήγορη ανατροπή της μπορεί να σταματήσει τη διάλυση και του Νοσοκομείου Ιεράπετρας.

Οργάνωση Μελών Ιεράπετρας

ΣΥΡΙΖΑ - ΠΣ