Συντυχάκης: Το γηροκομείο Ιεράπετρας να περάσει στην ευθύνη του Υπουργείου Υγείας και Πρόνοιας

10:52 π.μ. - Δευτέρα, 9 Μαρτίου 2020
10:03 π.μ. - Δευ, 09/52/2020
Image: Συντυχάκης: Το γηροκομείο Ιεράπετρας να περάσει στην ευθύνη του Υπουργείου Υγείας και Πρόνοιας

O Βουλευτής Ηρακλείου του ΚΚΕ κ. Μανώλης Συντυχάκης στον Ηχώ 99,8

Στο Γηροκομείο Ιεράπετρας βρέθηκε σήμερα ο Βουλευτής Ηρακλείου του ΚΚΕ κ. Μανώλης Συντυχάκης στο πλαίσιο περιοδείας του στην περιοχή. Συνοδευόμενος από την επικεφαλής της δημοτικής παράταξης της Λαϊκής Συσπείρωσης κα Μαρία Κοτσιφάκη και στελέχη του ΚΚΕ.

Σε συνέντευξή του στον Ηχώ 99,8 ο κ. Συντυχάκης τόνισε ότι ενημερώθηκαν από μέλη του συλλόγου ατόμων τρίτης ηλικίας για τα προβλήματα που υπάρχουν ως προς τη βιωσιμότητα και λειτουργία της δομής για οικονομικούς λόγους, παλαιές ασφαλιστικές οφειλές κλπ. Πιθανά, σχολίασε μεταξύ άλλων ο κ. Βουλευτής , κάποιοι ακόμη και να επιδιώκουν το κλείσιμο τέτοιων δομών προκειμένου να πέσουν στα χέρια ιδιωτών. Όλες αυτές οι κοινωνικές δομές θα έπρεπε να είναι υπό τη σκέπη του κράτους προκειμένου αυτό, το κράτος, να ασκεί μια κοινωνική πολιτική. Τόσο για τις μικρές ηλικίες με παιδικούς σταθμούς ΚΔΑΠ κ.α. ή τις μεγαλύτερες, τρίτη ηλικία, ευπαθείς ομάδες κ.α .

Σε οτι αφορά στο Γηροκομείο ο δήμος φαίνεται να έχει βγάλει το Γηροκομείο από την καμπούρα του. Οι δήμοι βέβαια με την ισχνή χρηματοδότηση την οποία έχουν δεν μπορούν να βγάλουν καν τα δικά τους λειτουργικά έξοδα. Η εκκλησία μπορεί να συμβάλει ως ένα σημείο αλλά δεν μπορεί να αναλάβει την πλήρη λειτουργία του. Επιπλέον δεν μπορείς να βασίζεσαι στον εθελοντισμό, σε ραδιομαραθώνιους.

Ένας σύλλογος λοιπόν πρέπει να έχει έναν διεκδικητικό χαρακτήρα ώστε η πολιτεία να αναλάβει τις ευθύνες της. Το Γηροκομείο θα πρέπει να περάσει στην ευθύνη του Υπουργείου υγείας και πρόνοιας με επαρκείς χρηματοδοτήσεις και την πρόσληψη του απαραίτητου προσωπικού. Χωρίς να επιβαρύνεται ο φιλοξενούμενος με όλη του τη σύνταξη του. Το κράτος πρέπει να έχει την ευθύνη τέτοιων κοινωνικών δομών, τόνισε μεταξύ άλλων ο κ. Συντυχάκης.

Ακολουθεί συνέντευξη κ. Συντυχάκη: