Συντυχάκης: Ο λαός μας έχει καταργήσει τη μοναρχία οριστικά και αμετάκλητα

10:08 π.μ. - Πέμπτη, 12 Ιανουαρίου 2023
10:01 π.μ. - Πέμ, 12/08/2023
Image: Συντυχάκης: Ο λαός μας έχει καταργήσει τη μοναρχία οριστικά και αμετάκλητα

Δείτε την παρέμβαση του βουλευτή Ν. Ηρακλείου

«Τον Δεκέμβρη του '74 ο λαός κατάργησε τη μοναρχία, οριστικά και αμετάκλητα. Δηλαδή έβαλε το στέμμα στα σκουπίδια», τόνισε ο βουλευτής του ΚΚΕ Μανώλης Συντυχάκης, μιλώντας στον τηλεοπτικό σταθμό «ΑΝΤ1».

Όπως είπε , ο Κωνσταντίνος Γλίξμπουργκ και η οικογένειά του «ταυτίστηκαν με τις πιο μαύρες και σκοτεινές σελίδες της ελληνικής ιστορίας, που για το ΚΚΕ και χιλιάδες αγωνιστές αυτά είναι ακόμα στις μνήμες, δεν φεύγουν. Και μιλάμε για παρανομίες, διωγμούς, εξορίες και εκτελέσεις. Και από αυτή την άποψη θεωρούμε: Ούτε να το σκέφτονται για τιμές και δημόσιες δαπάνες. Αρκετά πλήρωσε εν ζωή ο λαός, δεν θα πληρώσει και τώρα».

Αναφερόμενος στη γνωμοδότηση Ντογιάκου, υπογράμμισε πως «υλοποιεί και ενισχύει τον πρόσφατο νόμο της ΝΔ, αλλά και όλο αυτό το σκοτεινό θεσμικό πλαίσιο που υπάρχει επί 30 χρόνια στη χώρα μας», το οποίο «το έχουν στηρίξει όλοι». Και, μάλιστα, κάθε κυβέρνηση «το έχει εκσυγχρονίσει αυτό το σάπιο θεσμικό πλαίσιο που υπάρχει», όπως ανέφερε.

«Υπάρχει επιχείρηση συγκάλυψης», πρόσθεσε, υπενθυμίζοντας τις υποκλοπές - «συνακροάσεις» στο τηλεφωνικό κέντρο του ΚΚΕ για τις οποίες «ουδείς ασχολήθηκε, είτε στο επίπεδο του Κοινοβουλίου, είτε σε κυβερνητικό επίπεδο, ακόμα και στο επίπεδο της ΑΔΑΕ».

Ο Μ. Συντυχάκης υπενθύμισε ακόμη ότι το ΚΚΕ στην τελευταία συνταγματική αναθεώρηση κατέθεσε πρόταση να μη διορίζεται από την εκάστοτε κυβέρνηση η ηγεσία των Ανωτάτων Δικαστηρίων, συμπεριλαμβανομένου του εισαγγελέα του Αρείου, αλλά την απέρριψαν ομόφωνα η ΝΔ, ο ΣΥΡΙΖΑ και το ΠΑΣΟΚ.