Συντυχάκης: Να κατανεμηθούν σε όλες τις χώρες της Ε.Ε. πρόσφυγες και μετανάστες

12:53 μ.μ. - Δευτέρα, 9 Μαρτίου 2020
12:03 μ.μ. - Δευ, 09/53/2020
Image: Συντυχάκης: Να κατανεμηθούν σε όλες τις χώρες της Ε.Ε. πρόσφυγες και μετανάστες

Δύσκολη η κατάσταση στα ελληνοτουρκικά δηλώνει ο Βουλευτής ΚΚΕ στον Ηχώ 99,78

Περιοδεία στην Ιεράπετρα πραγματοποίησε σήμερα ο Βουλευτής Ηρακλείου του ΚΚΕ κ. Μανώλης Συντυχάκης, συνοδευόμενος από την επικεφαλής της δημοτικής παράταξης Λαϊκή Συσπείρωση Μαρία Κοτσιφάκη και στελέχη του ΚΚΕ.

Ο κ. Συντυχάκης βρέθηκε στο στούντιο του Ηχώ 99,8 και μίλησε για τα τρέχοντα εθνικά ζητήματα, τις ελληνοτουρικές σχέσεις, την ανάγκη ενίσχυσης των δομών υγείας λόγω και του κορωνοϊού κ.α. Ως ΚΚΕ στο πλαίσιο μιας πάγιας αρχής που έχουμε, της λεγόμενης διεθνιστικής αλληλεγγύης και αντιμετωπίζοντας με ταξικό πρόσημο και βλέμμα τις εξελίξεις σε διεθνές επίπεδο και εντός της χώρας μας, εξαρχής είχαμε τονίσει ότι οι πόλεμοι που αναπτύσσονται στην ευρύτερη περιοχή Αφγανιστάν, Συρία, Λιβύη, Ιράκ και αλλού θα αποτελέσει θρυαλλίδα αρνητικών εξελίξεων σε βάρος των λαών της περιοχής και θα οξύνει το προσφυγικό- μεταναστευτικό. Αυτό βιώνουμε τώρα επιβεβαιώνοντας της θέση που είχαμε διατυπώσει. Οι πολιτικές Ε.Ε. και ΝΑΤΟ που ακολούθησαν πιστά όλες οι ελληνικές κυβερνήσεις είχαν ως αποτέλεσμα να διαλυθούν χώρες και να ξεριζωθούν άνθρωποι για μια καλύτερη τύχη. Εάν δεν υπάρξει αμφισβήτηση και σύγκρουση αυτών των πολιτικών, εάν δεν σταματήσουν οι ιμπεριαλιστικοί πόλεμοι, εάν η ελληνική κυβέρνηση δεν σηκώσει το ανάστημά της απέναντι στην ΕΕ, το ΝΑΤΟ τους Αμερικανούς, οι εξελίξεις που θα ζήσουμε τις επόμενες ημέρες θα είναι άκρως αρνητικές. Είχαμε πει ότι ο αριθμός των προσφύγων – μεταναστών θα αυξηθεί. Είδαμε στον Έβρο ή τα νησιά κάποια ουσιαστική αντιμετώπιση του θέματος από πλευράς ΕΕ και ΝΑΤΟ; Τα συμφέροντά μας θα τα προασπίσει ο ελληνικός λαός. Θα πρέπει πιέσει να ακυρωθούν οι συμφωνίες Δουβλίνο 1 και Δουβλίνο 2.

Με την πολιτική που ακολουθήθηκε και τον εγκλωβισμό τόσων χιλιάδων στα νησιά υπάρχει δυσφορίας στους ντόπιους. Η κυβέρνηση έπρεπε λοιπόν να ασκήσει Βέτο στην ΕΕ και να ακυρώσει τη συμφωνία του Δουβλίνου και να γίνει κατανομή των προσφύγων μεταναστών στις χώρες της ΕΕ. Οι δε χρηματοδοτήσεις πρέπει να είναι προς το κράτος, τα αντίστοιχα υπουργεία. Να διαμορφωθούν προσωρινά στην ηπειρωτική χώρα κέντρα φιλοξενίας με μέριμνα για την εκπαίδευση και την ιατροφαρμακευτική περίθαλψη και να επιταχυνθούν οι διαδικασίες προώθησης σε άλλες χώρες και ασύλου, ανέφερε μεταξύ άλλων.

Στη συνέχεια ιδιαίτερη αναφορά έκανε στον τρόπο με τον οποίο ενεργεί η Τουρκία, το ρόλο της Αμερικής και της Ρωσίας, σχολίασε την εισβολή στο Ιντλίμπ και τις συνέπειες αυτής. Είπε ακόμη ότι ως χώρα θα πρέπει να αμφισβητηθεί η παρουσία ΝΑΤΟ και ΕΕ στην περιοχή, να φύγουν οι αμερικάνικες βάσεις από την Ελλάδα, να επιστρέψουν τα ελληνικά στρατά από όπου και εάν βρίσκονται ώστε να διασφαλιστεί η ασφάλεια και η λαϊκή και εθνική κυριαρχία της χώρας μας.

Ακούστε εδώ αναλυτικά τον κ. Συντυχάκη: