Συντυχάκης: Η λύση είναι η αλλαγή πολιτικής της κυβέρνησης για τα νοσοκομεία

1:02 μ.μ. - Πέμπτη, 4 Απριλίου 2024
01:04 μ.μ. - Πέμ, 04/02/2024
Image: Συντυχάκης: Η λύση είναι η αλλαγή πολιτικής της κυβέρνησης για τα νοσοκομεία

Ο κ. Μανώλης Συντυχάκης, βουλευτής του ΚΚΕ, σχολίασε στον Ηχώ 99,8 τις δηλώσεις του κ. Άδωνι Γεωργιάδη σχετικά με το παλλασιθιώτικο συλλαλητήριο

Είπε ότι ο κ. Άδωνις προσπάθησε να το υποτιμήσει γνωρίζοντας ότι βρίσκεται σε δύσκολη θέση. Τόνισε ότι η υγεία είναι ένα αδιαπραγμάτευτο κοινωνικό αγαθό και πρότεινε λύσεις όπως την άμεση πρόσληψη όλου του απαραίτητου νοσηλευτικού προσωπικού, τη μονιμοποίηση των συμβασιούχων, στο τέλος του καθεστώτος επικουρικών και εργολάβων καθώς και στην αύξηση χρηματοδότησης. Ανέφερε επίσης την αναγκαιότητα κινήτρων, για να μην υπάρχουν άγονες προκηρύξεις, όπως η μισθολογική ικανοποίηση και τα επιστημονικά κίνητρα.

Σχολίασε την προσπάθεια ιδιωτικοποίησης των ίδιων των δημόσιων νοσοκομείων με τα απογευματινά ιατρεία και ουσιαστικά νομιμοποιώντας το φακελάκι καθώς και την πρόσληψη ιδιωτικών εξωτερικών συνεργατών για τη λειτουργία ιατρομηχανολογικού εξοπλισμού σε δημόσια νοσοκομεία. Μίλησε ακόμα για την ερώτηση που θα καταθέσει στη βουλή σχετικά με το κλείσιμο της παιδοψυχιατρικής μονάδας στο ΠΑΓΝΗ. Σε απάντηση προς τον κ. Γεωργιάδη για το ότι δεν χρειάζονται κέντρα υγείας αφού υπάρχει ο προσωπικός γιατρός, ο κ. Συντυχάκης τόνισε πως ένας εξωτερικός γιατρός δεν μπορεί να υποκαταστήσει το σύνολο της πρωτοβάθμιας φροντίδας υγείας.

Τέλος, είπε ότι όταν ο κόσμος κατεβαίνει στους δρόμους, η κυβέρνηση μιλάει για τις δημοσιονομικές αντοχές της οικονομίας αναφέροντας χαρακτηριστικά τα 9 δις που δόθηκαν για την αγορά 40 F35 και για τον αναβαλλόμενο φόρο των τραπεζών τονίζοντας ότι η λύση είναι η αλλαγή πολιτικής της κυβέρνησης για τα νοσοκομεία.